Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Euro2Day] Ισπανία: ταλαιπωρία στα αεροδρόμια
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Οι πιλότοι στην μεγαλύτερη εταιρία του τομέα των αερομεταφορών της Ισπανίας, την Iberia, ανακοίνωσαν χθες ότι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, προκηρύσσοντας 24 ακόμη απεργίες ως και τα τέλη Μαΐου.

Κινητοποιήσεις προκηρύχθηκαν τον Μάρτιο για την 16η, την 19η, την 23η, την 25η, την 26η και την 30ή του μηνός, τον Απρίλιο την 2α, την 4η, την 9η, την 13η, την 16η, την 20ή, την 23η, την 27η και την 30ή του μηνός και τον Μάιο την 2α, την 4η, την 7η, την 11η, την 14η, την 18η, την 21η, την 25η και την 28η του Μηνός.

Οι κινητοποιήσεις αυτές προκηρύχθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της διοίκησης της Ιμπέρια να ιδρύσει μια θυγατρική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, την Iberia Express, η οποία οι πιλότοι εκτιμούν ότι θα σημάνει την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας. Η Ιμπέρια Εξπρές αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί την 25η Μαρτίου.

Ο τομέας των αερομεταφορών στην Ισπανία έχει πληγεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης διένεξης, καθώς οι πιλότοι έχουν προχωρήσει σε 12 απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Δεκέμβριο. Η εταιρία αναγκάστηκε περίπου το ένα τρίτο των πτήσεών της σε καθεμιά από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.