Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [GreenBusiness] Ηλιακό σύστημα εγκαθίστανται στο αεροδρόμιο του Gatwick
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Πάνω από 200 πάνελ είναι εγκατεστημένα μόλις 150 μέτρα από τον κεντρικό διάδρομο και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα μεγαλύτερο σύστημα εντός του έτους.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα 50kW εγκαταστάθηκε μόλις 150 μέτρα από τον κεντρικό διάδρομο από την Orta Solar τον περασμένο μήνα και λέγεται ότι είναι το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει εγκατασταθεί σε αεροδρόμιο.

Ωστόσο, ο Nick Pascoe, ο διευθύνων σύμβουλος της Orta, είναι βέβαιος πως το σύστημα Gatwick θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλα αεροδρόμια να κάνουν καλύτερη χρήση του ανοιχτού χώρου, παράλληλα των διαδρόμων, λέγοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο συζητήσεων σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα 212 συλλέκτες του Gatwick αναμένεται να εξοικονομήσουν 25 τόνους CO2 το χρόνο, με την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται να χρησιμοποιείται απευθείας στο αεροδρόμιο. Οι πληρωμές των τιμολογίων Feed-in Tariff θα πρέπει να παρέχονται από την Good Energy απευθείας στους ιδιοκτήτες του συστήματος, τη Blue Energy.

Η ηλιακή συστοιχία είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας με στόχο τη μείωση των εκπομπών του Gatwick κατά 50% από τα επίπεδα του 1990, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, μειώνοντας παράλληλα την ενέργεια και τη χρήση του νερού κατά 20% με την βάση το 1990 και το 2010 αντίστοιχα.

Ωστόσο, λόγω της δυσκολίας της χωροθέτησης η εγκατάσταση των πάνελ πήρε περίπου έξι μήνες διαπραγματεύσεων, με την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που είχαν κληθεί να γνωμοδοτήσουν.