Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Οδικό τμήμα Αστακός-Πλατυγιάλι: θετική η προκαταρκτική εκτίμηση ΥΠΕΚA
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Θετική είναι η προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση για το έργο της αναβάθμισης του οδικού τμήματος Αστακός - Πλατυγιάλι στην Αιτωλοακαρνανία. Η θετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ (με ημερομηνία 28.02.2012)

Αναφορικά με το τμήμα Αστακός - Πλατυγιάλι η μελέτη αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού που ξεκινά από τον οικισμό του Αστακού και καταλήγει μετά τον υφιστάμενο κόμβο προς Πλατυγιάλι, όπου αναπτύσσεται ο νέος λιμένας.

Το συγκεκριμένο έργο θα συνδέσει με ένα σύγχρονο δρόμο την πόλη του Αστακού με την σημαντική αναπτυξιακή υποδομή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. στο Πλατυγιάλι, θα δώσει νέα δυναμική στο λιμάνι αναδεικνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική, οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής με την ευκολότερη, ασφαλέστερη και συντομότερη μετακίνησή των διερχόμενων οχημάτων και την διευκόλυνση της μεταφοράς προϊόντων από και προς το λιμάνι.

Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει αν το έργο τελικά ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο (στάδιο προμελέτης) ενώ το ΕΣΠΑ έχει σχεδόν καλυφθεί. Πιθανότερο σενάριο θα ήταν η ένταξη του έργου στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που ξεκινά το 2014 (Ε` ΚΠΣ), έτος που θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες και ενέργειες από το Υπουργείο Υποδομών.