Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Η Air Zimbabwe αναστέλλει επ'αόριστον όλες τις πτήσεις της
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τα χρέη της εταιρείας έφτασαν τα 140 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2011

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ζιμπάμπουε, Air Zimbabwe, ανέστειλε όλες τις πτήσεις της επ‘αόριστον, μετά και την αποτυχία και της τελευταίας προσπάθειας αναβίωσης της εταιρείας αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air Zimbabwe.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις. Είμαστε καθηλωμένοι στο εδαφος επ‘αόριστον”, δήλωσε στο AFP ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Innocent Mavhunga.

Η αεροπορική εταιρεία ήλπιζε να επιστρέψει στους αιθέρες αυτήν την εβδομάδα, μετά και την αποχώρηση των πιλότων της, λόγω της μη καταβολής των μισθών τους. Η Air Ζιμπάμπουε ήλπιζε να μπορέσει πείσει τους πιλότους να επιστρέψουν στην εργασία τους αυτήν την εβδομάδα, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τουλάχιστον κάποιες ελάχιστες υπηρεσίες.

“Οι πιλότοι δεν προσήλθαν. Περιμένουμε από την κυβέρνηση, η οποία είναι και ο βασικός μας μέτοχος, να παρέμβει. Το θέμα της αεροπορικής εταιρείας ανήκει στο υπουργικό συμβούλιο. Απλά περιμένουμε την παρέμβασή τους”, δήλωσε ο Mavhunga.

Ο αφρικανικός αερομεταφορέας έχει κλυδωνιστεί από διάφορα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων συχνών απεργιών των πιλότων του και συσσωρευμένων χρεών, καθώς αγωνίζεται να διατηρήσει τον γερασμένο του στόλο.

Ένα από τα αεροπλάνα της Air Zimbabwe κατασχέθηκε στο Λονδίνο για περισσότερο από δύο εβδομάδες το περασμένο έτος, κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας για χρέος ύψους 1,2 εκατ. δολ. σε μια αμερικανική εταιρεία ανταλλακτικών. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να αναστείλει τις πτήσεις προς τις γειτονικές χώρες Νότιας Αφρικής, υπο τον φόβο άλλου ενός χρέους 500.000 δολ. και των πιστωτών, που θα μπορούσαν να παρακρατήσουν περισσότερα αεροπλάνα.

Αλλά ακόμα και οι εσωτερικές πτήσεις έχουν λειτουργήσει με πολλές ελλείψεις, καθώς η εταιρεία αγωνίζεται με τα χρέη της, τα οποία τον Δεκέμβριο του 2011 ανήλθαν σε 140 εκατ. δολ.