Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [StockWatch] Κύπρος: vέες απεργίες στα αεροδρόμια
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ξεκινούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, (ΠΣΕΕΚ) στις 15 Μαρτίου θα κατέλθουν σε τετράωρες απεργίες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα στους πύργους ελέγχου Λάρνακας και Πάφου.

Από τις απεργίες θα επηρεαστούν όλες οι πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια εκτός από πτήσεις VΙP (αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων), πτήσεις κρατικών ή στρατιωτικών αεροσκαφών, νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις, πτήσεις με τεχνικό πρόβλημα ή σε έκτακτη ανάγκη και πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επίσης από το Κέντρο Ελέγχου της περιοχής Λευκωσίας, η χωρητικότητα σε κάθε τομέα θα είναι μειωμένη κατά 50% στις 3 και 8 Μαρτίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι της 5 το απόγευμα τοπική ώρα.

Όπως αναφέρεται, της ανακοίνωσης προηγήθηκε συνάντηση της ηγεσίας της ΠΣΕΕΚ, με τον υπουργό Συγκοινωνιών οπότε και διαφάνηκε το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απαιτούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της προσπάθειας για δημοσιονομική εξυγίανση, με τη δικαιολογία ότι η μισθοδοσία τους δεν καταβάλλεται από την κυβέρνηση.
Πάφος: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Πάφου αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν δύο συναδέρφους τους επικαλούμενοι απεργιακά μέτρα με αποτέλεσμα να μην εργαστεί κανείς στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Πάφου από τις 7 απόψε μέχρι αύριο στις 8 το πρωί.

Από τους δύο συναδέρφους τους ο ένας είχε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση και ο δεύτερος ασθένησε. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέντζος, ο οποίος επεσήμανε ότι θα διερευνηθεί η στάση αυτή των ελεγκτών, η οποία είπε ενδεχομένως συνιστά άρνηση εκτέλεσης εργασίας.

Η Πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, είπε ο κ. Φλουρέντζος, αλλά δεν αποκάλυψε τι θα γίνει.

Επηρεάζονται 12 πτήσεις

Συνολικά δώδεκα πτήσεις, έξι αναχωρήσεις και έξι αφίξεις αναμένεται να επηρεαστούν από τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες κατέρχονται από τις 7 απόψε μέχρι και τις 8 αύριο το πρωί οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Πάφου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής «υπάρχει αδυναμία του Πύργου Ελέγχου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου να εξυπηρετήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις από τις 7 απόψε μέχρι και τις 8 αύριο το πρωί».

Πρόσθεσε ακόμα ότι από τις νέες εργατικές κινητοποιήσεις «επηρεάζονται συνολικά 12 πτήσεις, έξι αναχωρήσεις και έξι αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, από και προς διάφορα αεροδρόμια».