Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Τα Νέα] Ερευνα του ΣΔΟΕ για τον βουλευτή με το ένα εκατομμύριο ευρώ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που εξήχθη στο εξωτερικό από τον βουλευτή, δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του, διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Εκκληση προς «τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις» απηύθυνε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για το PSI Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ζήτησε μάλιστα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι να έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο βουλευτής την ταυτότητά του ή να την αποκαλύψει ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης.

«Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο συνάδελφος να πει και να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής να ανακοινώσει το όνομά του. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και, αν υπάρχουν και άλλοι, να ανακοινωθούν σήμερα» ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο των κοινοβουλευτικών πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη, ώστε να αποκαλυφθεί ο βουλευτής που φέρεται να έχει βγάλει ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, ζήτησε και ο εισηγητής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, παρατηρώντας πως «για τον πολιτικό κόσμο η γενίκευση είναι καταστροφική και πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο».

Απαντώντας ο κ. Αργύρης διευκρίνισε πως έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες εντολές να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες της περιόδου που ανέφερε ο εισαγγελέας.

«Εχω ζητήσει να μου μεταβιβαστούν από το υπουργείο Οικονομικών οι καταστάσεις από τα εμβάσματα στο εξωτερικό και όταν βρεθεί ο βουλευτής - εν ενεργεία ή πρώην - θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα βγει δημοσιεύσιμο πόρισμα από τους ορκωτούς
ελεγκτές. Οπως έχει βγει το θέμα, το ηθικό υπερβαίνει το νόμιμο: είναι αδιανόητο να ενοχοποιείται συλλήβδην το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Αργύρης.

Στο μεταξύ, επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, με την οποία του ζητεί εντός τριημέρου να προχωρήσει στη γνωστοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής ή στον υπουργό Δικαιοσύνης του ονόματος του βουλευτή που φέρεται πως εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού ή να διαβεβαιώσει ότι αυτός ο βουλευτής δεν είναι ο κ. Γιακουμάτος.

Οπως εξηγεί, ζητεί την ρητή αυτή δήλωση εκ μέρους του κ. Νικολούδη, διότι δεν θέλει να πλανάται καμία σκιά γύρω από το όνομά του.