Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [SigmaLive] Κύπρος: κάηκαν 4 λεωφορεία στη Λεμεσό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τέσσερα λεωφορεία, ενώ πέμπτο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, από φωτιά, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε περιφραγμένο χώρο στη Λεμεσό, όπου ήταν σταθμευμένα. Ελαφρές ζημιές υπέστησαν άλλα πέντε λεωφορεία, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς φαίνεται να οφείλονται σε κακόβουλη ενέργεια.

Πρόκειται για παλαιά λεωφορεία, που χρησιμοποιούσε η Εταιρεία Αστικών Λεωφορείων Λεμεσού, πριν ενισχυθεί με τον καινούριο της στόλο.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεμεσού Στέλιος Νέστωρος δήλωσε ότι η Υπηρεσία ενημερώθηκε από περίπολο της αστυνομίας και ανταποκρίθηκε άμεσα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία έφτασαν στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τα λεωφορεία της εταιρείας.

Ανέφερε επίσης ότι διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας ενισχύεται από την ύπαρξη περισσότερων από μιας εστίας φωτιάς.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερα λεωφορεία, τα οποία ανήκαν στον εφεδρικό στόλο της εταιρίας, ενώ υπέστη εκτεταμένες ζημιές ένα λεωφορείο και ελαφρότερες ζημιές τέσσερα άλλα.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.