Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Δύσκολες οι μετακινήσεις των ποδηλατών στο κέντρο της πόλης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Μια ακόμη επιστολή στους αρμόδιους φορείς της πόλης απέστειλαν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη μετακίνησή τους, αλλά και τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι.

«Τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες, αλλά και σε περιφερειακές οδούς όχι απλώς δυσχεραίνουν, αλλά κάνουν αφόρητη την κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτων, πεζών, αλλά και των υπολοίπων οχημάτων. Οι ατελείωτες ουρές των ταξί πνίγουν τις λεωφορειολωρίδες και δημιουργούν τραγικές καθυστερήσεις στις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών» τονίζουν στην επιστολή τους οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.

Ζητούν ακόμη από τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, αλλά και την περιφέρεια, να τούς δοθεί το ένα ρεύμα στη Λεωφόρο Νίκης, από την πλευρά της θάλασσας, για τις μετακινήσεις τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να «τελειώνει» το φαινόμενο με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από τα καταστήματα εστίασης και καφέ.

Εξάλλου, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν για την άνοιξη πανελλαδική ποδηλατοπορεία, καλώντας όλα τα μέλη τους να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες μετακίνησης που επικρατούν στην πόλη.