Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Εξπρές] Βουλγαρία: Επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βάρνας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της πόλης Βάρνας στις 29 Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα Fraport Twin Star Airport Management, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite". Από το φθινόπωρο του 2011, η Fraport Twin Star επένδυσε ποσό 40 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 20 εκατ. ευρώ) για τη βελτίωση υποδομών στο αεροδρόμιο της Βάρνας. Το διάστημα των εκτελούμενων εργασιών, το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό για τους επιβάτες και δεν εκτελούνταν πτήσεις.

Το Νοέμβριο του 2011, η Fraport Twin Star υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική κοινοπραξία TIE-ICDAS, για την κατασκευή δύο νέων επιβατικών σταθμών, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 130 εκατ. λέβα (περίπου 65 εκ. ευρώ). Τον Ιούλιο του 2011, η Fraport Twin Star, διαχειρίστρια των αεροδρομίων της Βάρνας και του Μπουργκάς, ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια, συνολικής αξίας 170 εκατ. λέβα (περίπου 85 εκ. ευρώ), για τον εκσυγχρονισμό των δύο αερολιμένων.

Οι εργασίες αναβάθμισης των υποδομών των αεροδρομίων έχουν διάρκεια τριών ετών. Στη διάρκεια των εργασιών εκσυγχρονισμού των δύο αερολιμένων αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, ποσό 12 εκατομμυρίων λέβα (περίπου έξι εκ. ευρώ) διατέθηκε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Fraport Twin Star, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, ο αερολιμένας θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί 2,7 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση.
Επίσης, ο αερολιμένας της Βάρνας θα εξυπηρετεί 1,8 εκατομμύρια επιβάτες, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών. Στη Fraport Twin Star Airport Management, γερμανο-βουλγαρική κοινοπραξία, μέλη της οποίας είναι η βουλγαρική Chimimport (κατέχει το 40%) και η γερμανική Fraport, παραχωρήθηκε από το 2006 η διαχείριση των δύο αεροδρομίων.