Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Τα Νέα] Απεργεί τη Δευτέρα το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις

Σε απεργία θα προχωρήσει τη Δευτέρα το προσωπικό εδάφος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμβου αεροπορικών συγκοινωνιών στην Ευρώπη, καθώς δεν έχει επιλυθεί η διαμάχη με τη διοίκηση του αεροδρομίου για μισθολογικά θέματα.

Η 24ωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 05:00 (ώρα Γερμανίας) τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι είχαν ήδη προχωρήσει σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αποτέλεσμα την ακύρωση αρκετών πτήσεων σε κάθε περίπτωση -κυρίως μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η συνδικαλιστική ένωση GdF προκήρυξε την απεργία, μετά το «διάλειμμα κινητοποιήσεων» το Σαββατοκύριακο, επιρρίπτοντας αδιαλλαξία στην διοίκηση της Fraport, της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο. Η διοίκηση από την πλευρά κάνει λόγο για «υπερβολικές διεκδικήσεις» από την πλευρά των εργαζομένων.
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκεή η απεργία του προσωπικού εδάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν το πρωί της Δευτέρας και θα συνεχίζονταν μέχρι το πρωί της Τετάρτης παρατάθηκαν ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο GdF.

Περίπου 200 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανάμεσά τους και εργαζόμενοι που οδηγούν τα αεροσκάφη στους χώρους στάθμευσης, απεργούν μετά τη διαφωνία τους με την Fraport, την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, για θέματα μισθών και συνθηκών εργασίας.

Η Lufthansa έχει ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις.

Τουλάχιστον 1.300 πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Οι πρώτες δύο ημέρες της απεργίας στοίχισαν στην Fraport από 3,5 ως 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Reuters
Αναστέλλεται στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραματεύσεις με τη διοίκηση.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της της συνδικαλιστικής οργάνωσης GdF Μίχαελ Σέφερ, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Fraport ενημέρωσε για την πρόθεσή της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι απεργίες, οι οποίες προκαλούν από την προηγούμενη Πέμπτη προβλήματα στη λειτουργία του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης, επρόκειτο αρχικά να συνεχιστούν έως την Παρασκευή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο
Σε νέα απεργία από τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής μέχρι και το πρωί της Τρίτης προχωρά το συνδικάτο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Την Παρασκευή το συνδικάτο GdF είχε ανακοινώσει ότι οι διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια εταιρεία απέτυχαν, γεγονός που θα οδηγούσε σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι ελεγκτές ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους και περιορισμό των ωρών εργασίας.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας και το τρίτο στην Ευρώπη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της πενθήμερης απεργίας των ελεγκτών.
Το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης θα ασκήσει έφεση κατά της σημερινής δικαστικής απόφασης με την οποία απαγορεύτηκε η απεργία που πραγματοποιούσε στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε δύο ημέρες που δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφαίνεται κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του αεροδρομίου με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Χθες είχε ήδη απαγορεύσει τη συμμετοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία αυτή των ελεγκτών και του προσωπικού εδάφους, η οποία είχε αρχίσει στις 16 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο απεφάνθη σήμερα υπέρ του αιτήματος της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Fraport και της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa να εκδώσει προσωρινή περιοριστική εντολή κατά του συνδικάτου GdF, το οποίο εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους.