Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [TravelDailyNews.gr] Η Qantas προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας και δρομολογίων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Προβληματικές οι διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας

Η Qantas περικόπτει 500 θέσεις εργασίας, προχωρά στη διακοπή δύο διεθνών γραμμών και μειώνει τη χωρητικότητά της σε ορισμένα εσωτερικά δρομολόγια. Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των μειωμένων κερδών και της διένεξης που είχε με τα εργατικά συνδικάτα το 2011.

Οι περισσότερες από τις απώλειες θέσεων εργασίας προέρχονται από τους μηχανικούς και το Τμήμα Συντήρησης, καθώς τα νέα αεροσκάφη που προστέθηκαν στο στόλο απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη, που αποσύρθηκαν.

Η Qantas ανακοίνωσε πτώση 83% των καθαρών κερδών της σε 42 εκατ. δολ. για το εξάμηνο που έκλεισε στα τέλη Δεκεμβρίου, με κόστος 194 εκατ. δολ. από τη ζημία που υπέστη από τη διένεξή της με τα συνδικάτα των μηχανικών και την καθήλωση του στόλου της στο έδαφος, και κόστος 444 εκατ. δολ. από την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Η εταιρεία θα αποσυρθεί από τα ζημιογόνα δρομολόγια Σίδνεϊ - Μουμπάι και Όκλ αντ - Λος Άντζελες και θα μειώσει τη χωρητικοτητά της σε μια σειρά διαδρομών, συμπεριλαμβανομένης αυτών των Σίδνεϊ - Μπανγκόκ, Σίδνεϊ - Περθ και Μελβούρνη - Περθ, χρησιμοποιώντας μικρότερα αεροσκάφη.

Οι τελευταίες περικοπές δρομολογίων προστίθενται σε προηγούμενη ανακοίνωση για αποχώρηση από τα δρομολόγια Χονγκ Κονγκ - Λονδίνο και Μπανγκόκ - Λονδίνο από τον επόμενο μήνα.

“Αν και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι σοβαρές, το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεών μας για άλλη μια φορά απέδειξε την ανθεκτικότητά του σε δύσκολες συνθήκες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce.

Ενώ η Qantas έχει καλή πορεία στα εγχώρια δρομολόγια, οι διεθνείς δραστηριότητες της συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα εν μέσω μειωμένης ζήτησης και αυξημένου ανταγωνισμού.

Η αεροπορική εταιρεία έχει φτάσει σε συμφωνία με τη κύρια ένωση μηχανικών, καθώς συμφώνησε σε μία ετήσια αύξηση 3% των μισθών, για τρία χρόνια.