Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [iEfimerida] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της TAM
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αναγκαστική προσγείωση αναγκάστηκε να κάνει ένας αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας ΤΑΜ που εκτελούσε το δρομολόγιο Μοντεβιδέο – Σάο Πάολο, όταν επιβάτης με ψυχωτικό επεισόδιο εισήλθε στο πιλοτήριο και επιτέθηκε στον πιλότο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση, ο άνδρας μπήκε στο πιλοτήριο, η πόρτα του οποίου ήταν ανοιχτή, και λίγα λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτα, γέρνοντας προς τα δεξιά. Ως αποτέλεσμα, προκλήθηκε πανικός μεταξύ των επιβατών, με αρκετούς να ουρλιάζουν, ενώ ο πιλότος ζητούσε βοήθεια από το μεγάφωνο.

Στην συνέχεια και οι αεροσυνοδοί άρχισαν να ζητούν βοήθεια, ενημερώνοντας τους επιβάτες ότι ένας άνδρας σε κατάσταση αμόκ είχε επιτεθεί στο πιλότο και στα μέλη του πληρώματος που προσπάθησαν να τον βγάλουν από το πιλοτήριο.

Χρειάστηκαν 12 άτομα για να καταφέρουν τελικά να ακινητοποιήσουν τον μανιασμένο επιβάτη, τον οποίο έδεσαν στη θέση του με χειροπέδες, ενώ το αεροσκάφος προσγειώθηκε ασφαλώς στο αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε. Ο άνδρας συνελήφθη από την ασφάλεια του αεροδρομίου και οδηγήθηκε σε ψυχίατρο.