Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημερησία] Ρουμανία: Προβλήματα στα δρομολόγια τρένων λόγω κακοκαιρίας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η Εταιρεία Ρουμανικών Σιδηροδρόμων ζήτησε από τους πολίτες να ταξιδεύουν μόνον αν είναι απολύτως αναγκαίο και προειδοποίησε ότι σήμερα και αύριο στις περιοχές στις οποίες είναι σε ισχύ “πορτοκαλί συναγερμός” θα υπάρξουν ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις αναχωρήσεων και αφίξεων.

Ήδη, σήμερα ακυρώθηκαν 200 δρομολόγια τρένων, επτά σιδηροδρομικές γραμμές είναι κλειστές και 11 ηλεκτροκινούμενες αμαξοστοιχίες αντικαταστάθηκαν από πετρελαιοκίνητες.

Περισσότερες από 80 πόλεις και χωριά σε 25 επαρχίες πλήττονται και σήμερα από τις κακές καιρικές συνθήκες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Επιθεώρησης Εκτάκτων Καταστάσεων Αλίν Μανγκιάρ.

Χωρίς σιδηροδρομική και οδική σύνδεση είναι 43 πόλεις και χωριά και σε 28 χωριά υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Ο αυτοκινητόδρομος Α2, που συνδέει το Βουκουρέστι με την Κοστάντζα, οκτώ εθνικοί οδοί και 51 επαρχιακοί οδοί είναι κλειστοί σε διάφορα τμήματα.

“Πορτοκαλί συναγερμός” για ισχυρές χιονοπτώσεις τέθηκε σε ισχύ από χθες σε 20 επαρχίες στα νοτιοδυτικά και στα νότια της χώρας και στο Βουκουρέστι. Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η επαρχία Βραντσέα στην ανατολική Ρουμανία.

Κλειστά θα παραμείνουν 1100 σχολεία σε όλη τη χώρα.