Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ο Φιλελεύθερος] Και η «Οmega Αirlines» στο αεροδρόμιο Πάφου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Πάφος: Μετά την επιτυχή κατάληξη με τη Ryanair, τις δρομολογούμενες διαδικασίες με την Αeroflot και την προσπάθεια επανασύγκλησης με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο «Φ» αποκαλύπτει σήμερα μια καινούργια και φιλόδοξη προσπάθεια των τουριστικών φορέων της Πάφου για έλευση στο αεροδρόμιο της επαρχίας μιας νέας ελληνικής αερογραμμής που να χρησιμοποιεί μάλιστα το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου ως βάση της.

Πρόκειται, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, για τη νέα αεροπορική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων «Οmega Αirlines», η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της στελέχωσης και ετοιμασίας του πτητικού και επιχειρησιακού της προγράμματος.

Με πρωτοβουλία τουριστικών φορέων της Πάφου και με τη συνδρομή Ελλαδιτών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε διαρθρωτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κλάδο, πραγματοποιήθηκαν ήδη οι πρώτες επαφές για δρομολόγηση των διαδικασιών συνεργασίας της Πάφου και της «Οmega» από την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Επαφές έγιναν ήδη τόσο στην Πάφο όσο και εκτός Κύπρου, ενώ σε αυτές έχει εμπλακεί τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ, όσο και η ΣΕΚΟ και ο Δήμος Πάφου. Στόχος είναι να καταστεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου βάση για τον νέο αερομεταφορέα, με βάση τα κίνητρα που έχει ανακοινώσει πρόσφατα η κυβέρνηση, αλλά και με επιπρόσθετες διευκολύνσεις που προανήγγειλαν στους επιτελείς της εταιρείας οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου.

Παράλληλα, με την έναρξη των επαφών με την «Οmega», συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και οι επαφές των φορέων της Πάφου με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την επαναδραστηριοποίηση της «Αεροφλότ» στο αεροδρόμιο Πάφου. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», προέκυψε μετά την έντονη αύξηση του ενδιαφέροντος Ρώσων τουριστών για την Πάφο, πράγμα που δεν συνέβαινε σε τόσο μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια.