Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Μετρό Αθήνας: Στην ΣΤΑΣΥ η διαχείριση της επέκτασης για το Ελληνικό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην ΣΤΑΣΥ πέρασε με απόφαση της Αττικό Μετρό η διαχείριση και επιτήρησης της επέκτασης της Γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό μέχρι την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ΣΤΑΣΥ αποκτά τον έλεγχο της επέκτασης καθώς το κατασκευαστικό αντικείμενο έχει τελειώσει προ πολλού και θα υπάρχει ένα μεσοδιάστημα στο οποίο οι σταθμοί και τα φρέατα της επέκτασης πρέπει να συντηρούνται για να μην υποβαθμιστούν.

Η σχετική απόφαση της Αττικό Μετρό παραχωρεί στην ΣΤΑΣΥ την επέκταση για 12 μήνες πράγμα που μαρτυρά κατά κάποιο τρόπο πότε πρόκειται να λειτουργήσει η επέκταση αυτή. Μέσα στην απόφαση προβλέπεται και ένα έξτρα εξάμηνο σε περίπτωση που το έργο της σηματοδότησης δεν έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Για το έργο της συντήρησης θα εργαστούν στην επέκταση 8 άτομα τα οποία θα αναλάβουν τον καθαρισμό των σταθμών ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ενώ θα υπάρχουν οι ειδικότητες του υπεύθυνου σταθμού, τεχνικού ηλεκτρολόγου και χειριστού καλαθοφόρου.

Το ίδιο πιθανόν να συμβεί και στις άλλες δύο παγωμένες επεκτάσεις προς Χαίδαρι και Περιστέρι καθώς και εκεί το κατασκευαστικό έργο έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμα το πρωτόκολλο παράδοσης.