Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [InBusinessNews] Κάθοδος τριών ρωσικών αεροπορικών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
του Ανδρέα Κωστουρή

Βρίσκονται σε συζητήσεις και σύντομα θα "πέσουν" οι υπογραφές μεταξύ Hermes Airports και τουλάχιστον μίας αεροπορικής εταιρείας από τη Ρωσία. Το έντονο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για τα κυπριακά αεροδρόμια προκύπτει βέβαια από την υλοποίηση του πακέτου κινήτρων της κυβέρνηση και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων της Κύπρου.

Παράλληλα, άλλες δύο εταιρείες από τη Ρωσία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πραγματοποίηση δρομολογίων από και προς την Κύπρο, με την προοπτική τόσο για τον εγχώριο τουρισμό όσο και για την οικονομία να προβάλλει πλέον με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια, τα οποία αποτελούν και κακές χρονιές για τον εγχώριο τουρισμό, η ρωσική αγορά αποτέλεσε έναν από τους σημαντικούς αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας. Εξάλλου, κατά την τελευταία τριετία η κάθοδος τουριστών από τη Ρωσία αυξάνεται σταδιακά. Αναφέρεται ενδεικτικά πως το 2011 έφτασαν στις Κύπρο πέραν των 334 χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία, οι οποίοι μάλιστα είναι εκ των περιηγητών με τις υψηλότερες δαπάνες στις διακοπές τους, οι οποίες κατά μέσο όρο φτάνουν τα 850 ευρώ. Σημειώνεται οι μέσες δαπάνες των τουριστών της Κύπρου είναι κάπου στα 700 ευρώ.

Η Hermes αλλά και ο ΚΟΤ παρατηρώντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες προσεγγίζουν νέες αγορές και εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, προκειμένου να φέρουν στην Κύπρο τις απαραίτητες ανάσες ρευστότητας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Hermes συζητά με τρεις αεροπορικές εταιρείες από τη Ρωσία και αναμένεται πως εντός των επόμενων 15 ημέρων, τουλάχιστον μία εξ αυτών θα επισημοποιήσει μέσω συμφωνίας το ενδιαφέρον της για την κυπριακή αγορά. Πληροφορίες του INBNews αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία είναι ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Avianova. Η εταιρεία αποτελεί την μοναδική εταιρεία χαμηλού κόστους της χώρας, που διενεργεί τακτικά δρομολόγια και φαίνεται ότι έχει "δελεαστεί" από τα οικονομικά κίνητρα που προσφέρονται στα κυπριακά αεροδρόμια.

Παράλληλα, άλλες δύο εταιρείες από τη Ρωσία ενδιαφέρονται να εντάξουν την Κύπρο στο πτητικό τους πρόγραμμα και να καλύψουν δρομολόγια για τέσσερεις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη βέβαια να μην εξαιρούνται αυτών. Εξάλλου, κατά την καλοκαιρινή περίοδο και οι Κυπριακές Αερογραμμές θα ενώνουν την Κύπρο με τη Ρωσία μέσω τακτικών πτήσεων για τις δύο προαναφερθείσες πόλεις.