Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Έθνος] Σε εξέλιξη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Υπό βροχή εξελίσσεται η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα είχε η πορεία μελών του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η πορεία περίπου 2.000 ατόμων που πρόσκεινται σε αριστερές οργανώσεις.

Λόγω των κινητοποιήσεων απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν κλείσει όλοι οι κεντρικοί δρόμοι. Επίσης, προς αποφυγή επεισοδίων κλειστοί έως τη λήξη των κινητοποιήσεων θα είναι οι σταθμοί του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας.

Παρά την ισχυρή βροχή οι διαδηλωτές, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ «οι επιλογές είναι οι αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα», ενώ επισήμαναν ότι «επιβάλλεται ξεσηκωμός και όχι άλλη αναμονή. Οι δυνάμεις υπέρ των μονοπωλίων είναι αδίστακτες».

Κατήγγειλαν δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «κρύβονται πίσω από την τρόικα» και ότι «ψεύδονται όταν λένε πως παλεύουν για τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού, όταν σφαγιάζονται τα επιδόματα, ο κατώτατος μισθός και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Τρένα: Ακινητοποιημένα λόγω 24ωρης απεργίας
Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Ακινητοποιημένος λόγω 24ωρης απεργίας
Λεωφορεία: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα

Συγκεντρώσεις και στην Θεσσαλονίκη

Πορείες διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της τρόικας, τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους και τους όρους της δανειακής σύμβασης πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Ένας στους δύο νέους και μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργοι, 12% των συμπολιτών μας ζουν με μηδενικό εισόδημα και 50% κάτω από τα όρια της φτώχιας" τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, εκφράζοντας την αντίθεση των συνδικάτων «στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων και «στις πολιτικές, που οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Χαιρετισμό απηύθηνε και το μέλος της διοίκησης της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ Γιάννης Αμμανατίδης. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε έξω από τη γ. γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε νωρίτερα με διαφορά μισής ώρας στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Προσυγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έκαναν μαζί τους πορεία.