Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημερησία] Βραζιλία: Ιδιωτικοποίησε 3 αεροδρόμια έναντι 14 δισ. δολαρίων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην ιδιωτικοποίηση τριών αεροδρομίων έναντι τιμήματος συνολικά 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, οι αερολιμένες του Σάο Πάολο και της Μπραζίλια παραχωρήθηκαν σε τρεις κοινοπραξίες μέσω μιας πώλησης στο χρηματιστήριο.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς ήταν ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε κάθε αεροδρόμιο μέχρι το Μουντιάλ του 2014.

Τα τρία αεροδρόμια εξυπηρετούν το 30% της κίνησης των επιβατών στη Βραζιλία. Το διεθνές αεροδρόμιο του Γκουαρούλχος στο Σάο Πάολο, το μεγαλύτερο της χώρας, παραχωρήθηκε στις εταιρείες Invepar, OAS και στη νοτιοαφρικανική ACSA, με μία προσφορά άνω των 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αεροδρόμιο Βιρακόπος στο Καμπίνας παραχωρήθηκε στις εταιρείες Triunfo Participacoes, UTC Participacoes και στη γαλλική Egis για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το αεροδρόμιο της Μπραζίλια παραχωρήθηκε στις εταιρείες Engevix και στην Corporacion America της Αργεντινής για 2,6 δισ. δολάρια.

Οι προσφορές ήταν τέσσερις φορές πάνω από το ποσό που ζητούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ