Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Η Έρευνα] Στον αέρα οι σχολικές μεταφορές
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ούτε ευρώ δεν έλαβαν για την τρέχουσα σχολική χρονιά τα ΚΤΕΛ

Της Ελένη Χολέβα

Σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η μη καταβολή των προβλεπόμενων χρημάτων στα υπεραστικά ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημήτρης Νιαβής, από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών, γεγονός που τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι σχολικές μεταφορές στο νομό Τρικάλων δεν είχαν πληρωθεί ούτε το Μάιο και τον Ιούνιο γεγονός που ανάγκασε την Περιφέρεια να καταβάλλει το ποσό από άλλους πόρους σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πρόβλημα.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά απαράδεκτο. Από το Σεπτέμβριο δεν έχουμε λάβει χρήματα, με το οφειλόμενο ποσό μέχρι σήμερα να αγγίζει τα 150.000 ευρώ, μόνο για τα ΚΤΕΛ Τρικάλων ενώ ήμαστε απλήρωτοι για το Μάιο και Ιούνιο αλλά τελικά μας κάλυψε η περιφέρεια. Με αυτή τη λογική και τα έξοδα κίνησης στο κόκκινο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε και πραγματικά δεν ξέρουμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε δεδομένου ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε τις δωρεάν μεταφορές στους μαθητές, πόσο μάλλον την ώρα που γνωρίζουμε τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας», ανέφερε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο κ. Νιαβής ενώ το πρόβλημα, όπως επισήμανε, είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από τις σχολικές μεταφορές ένα ακόμη «φέσι» στοίχησε ακριβά στη λειτουργία των υπεραστικών λεωφορείων. Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ» ύψους 350.000 ευρώ! «Αυτή τη στιγμή και λόγω των συγχωνεύσεων σχολείων οι μαθητές που μεταφέρουμε είναι περισσότεροι ενώ τα χρήματα που προβλέπονται για τις σχολικές μεταφορές είναι λιγότερα. Πραγματικά η πολιτεία είναι ανύπαρκτη με το μέλλον των μεταφορών των παιδιών μας να είναι στον αέρα. Στην αρχή προβλεπόταν η αρμοδιότητες να περάσουν στους δήμους, η εφαρμογή όμως της απόφασης πήρε παράταση μέχρι την αρχή του έτους και προετοιμάζουν ακόμη μία παράταση», αναφέρει ο κ. Νιαβής τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπει μία τάξη πλέον στο ζήτημα το οποίο και κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό.