Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Το Βήμα] Προβλήματα στην Αττική από την καταρρακτώδη βροχή
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Κυκλοφοριακά και όχι μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει στο Λεκανοπέδιο η καταρρακτώδης βροχή που σημειώνεται από το απόγευμα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 136 κλήσεις για κοπές δέντρων και πτώσεις αντικειμένων και 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές κοντά στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το απόγευμα το Τραμ.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην διασταύρωση των οδών Χαμοστέρνας και Πέτρου Ράλλη λόγω συγκέντρωσης υδάτων ενώ αρκετοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και την κίνηση ρυθμίζουν τροχονόμοι.

Εκτακτα μέτρα για την έντονη βροχόπτωση

Σε άμεση κινητοποίηση έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Μάλιστα, έχει ενεργοποιηθεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1960 (24ωρη λειτουργία) για να δέχεται κλήσεις πολιτών σχετικά με πλημμυρισμένα κτίρια, πτώση δέντρων, φραγμένα φρεάτια κ.ά.

Με εντολή του δημάρχου Αθηναίων , ύστερα από σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων (υπάλληλοι καθαριότητας, πρασίνου και οδοποιίας) καταγράφουν ζημιές στις γειτονιές της Αθήνας και προσφέρουν τη βοήθεια τους. Τα κλιμάκια του Δήμου βρίσκονται σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και πολλές επαρχιακές πόλεις λόγω του κύματος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Παραπάνω από 200 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στην Τρίπολη για απάντληση υδάτων, 90 στην Ξάνθη, 50 στην Κομοτηνή και 450 στον Πύργο Ηλείας.

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας εκδόθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.