Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Zougla.gr] Λάρισα: Αφήνουν το ΙΧ και παίρνουν το αστικό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το νέο «προφίλ» του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί πλέον τα αστικά λεωφορεία στη Λάρισα περιγράφει ο κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, πρόεδρος της εταιρείας «Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε.».

Ο κ. Σακελλαρίου με δηλώσεις στο «Thessalianews.gr» επισήμανε ότι η οικονομική κρίση οδήγησε αρκετούς Λαρισαίους στο να αφήσουν το ΙΧ στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το αστικό για τις μετακινήσεις τους. Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αστικά λεωφορεία δεν διαπιστώνει συνολική αύξηση στη μετακίνηση του λαρισαϊκού επιβατικού κοινού. Αυτό το αποδίδει επίσης στην οικονομική κρίση, η οποία οδήγησε σε περιορισμό των μετακινήσεων των Λαρισαίων σε σχέση με παλαιότερες εποχές.

Ο κ. Σακελλαρίου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την κίνηση των αστικών κατά τη χθεσινή, δύσκολη λόγων των χιονοπτώσεων, ημέρα για την πόλη. «Το πρωί υπήρξε αύξηση στην μετακίνηση του επιβατικού κοινού με το αστικό, καθώς ήταν δύσκολο για πολλούς να μετακινηθούν με το ΙΧ τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ το απόγευμα σημειώθηκε κατακόρυφη μείωση της μετακίνησης. Άλλωστε χθες το απόγευμα η αγορά ήταν κλειστή, ενώ τα σημάδια της χιονόστρωσης ήταν ακόμη έντονα σε δρόμους, πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση στην τιμή του ολόκληρου εισιτηρίου, το οποίο τιμάται στο 1,10 ευρώ, ο κ. Σακελλαρίου απέκλεισε κατηγορηματικά αυτήν την εξέλιξη και απέδωσε την άρνησή του στο γεγονός της κατακόρυφης αύξησης στο κόστος των καυσίμων τα οποία χρησιμοποιούνται για τα λεωφορεία όπως και του συνολικού κόστους λειτουργίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην χρήση της μηνιαίας κάρτας πολλαπλών διαδρομών, αξίας 55 ευρώ, την οποία όπως υπογράμμισε μπορούν να αξιοποιούν οι πολίτες για απεριόριστες διαδρομές στην διάρκεια ενός μήνα.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης