Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [TrikalaNews.gr] Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με εκπροσώπους αστικών – υπεραστικών ΚΤΕΛ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τελεσίγραφο των μεταφορέων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τα χρήματα που τους οφείλονται από τις μεταφορές του 2011

Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των αστικών – υπεραστικών ΚΤΕΛ μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Οι μεταφορείς αφού ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη που τους παρείχε μέχρι σήμερα και την λύση που έδωσε για τα δεδουλευμένα τους από τις μεταφορές των μαθητών κατά το πρόσφατο παρελθόν, έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ισορροπώντας την κατανομή κονδυλίων, έχει καλλιεργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους μεταφορείς των μαθητών (αστικά – υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί, άλλοι μεταφορείς) προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αποστείλει προς τη Περιφέρεια όλα τα δεδουλευμένα του 2011 για τους μεταφορείς», ανέφερε ο κ. Αγοραστός αναλύοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αιρετή Περιφέρεια για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους μεταφορείς. Και συνέχισε: «Επειδή αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς, που τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο, θα θέσω το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα αυτό, ώστε να εκταμιευθούν το συντομότερο και οι σχετικές πιστώσεις για το 2011 και δήλωσε ότι στηρίζει τους μεταφορείς σε όποια απόφαση πάρουν ακόμα και αν αυτή αφορά κινητοποιήσεις.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι των αστικών ΚΤΕΛ Λάρισας Μ. Σακελλαρίου και Καρδίτσας Π. Παππάς, ενώ από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ οι Πρόεδροι: Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, Καρδίτσας Σταύρος Τύμπας, Τρικάλων Δ. Νιαβής, Λάρισας Β. Μανδηλάς καθώς και οι Θ. Τούπος και Β. Δαμαλάς από το ΚΤΕΛ Λάρισας και Δ. Τσόλας και Ε. Ρουμπιές από το ΚΤΕΛ Τρικάλων.