Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Megaraonair.gr] Συμφωνία Δήμου Μεγαρέων – ΓΑΙΑ ΟΣΕ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. προωθεί η διοίκηση του Δήμου με στόχο την βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης και την έναρξη των παρεμβάσεων για την ανάδειξη της περιοχής σε πόλο έλξης επισκεπτών για δράσεις αναψυχής με επίκεντρο το περιβάλλον.

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση στο Δήμο του συνόλου της έκτασης του σιδηροδρομικού σταθμού 12 στρεμμάτων.

Η σειρά παρεμβάσεων η οποία θα ακολουθήσει, πρόκειται να ανατρέψει την αρνητική εικόνα του πρώην σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Μεταξύ των παρεμβάσεων οι οποίες προβλέπονται είναι η διαμόρφωση του κτηρίου του ΟΣΕ σε χώρο πολιτισμικών δράσεων, με Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη.

Η Πινακοθήκη χαρακτηρίζεται ως ένας απαραίτητος χώρος όπου θα φιλοξενηθούν τα έργα του διακεκριμένου Μεγαρίτη ζωγράφου και γλύπτη Θωμά Μώλου.

Ταυτόχρονα, στην υπαίθρια έκταση, σχεδιάζεται η διαμόρφωση χώρων αναψυχής, υπαίθριων εκδηλώσεων καθώς και ήπιας μορφής εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η διοίκηση του Δήμου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή θέτει υψηλούς στόχους και προγραμματίζει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκους της γραμμής του ΟΣΕ, από τη Νέα Πέραμο έως την Κινέττα. Στόχος της Διοίκησης είναι να αναδείξει την εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και να αποτελέσει πανελλήνιο σημείο αναφοράς από τους όλο και περισσότερο αυξανόμενους λάτρεις του ποδηλάτου.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει ότι η επένδυση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχή μας, αποτελούν προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο. Ταυτόχρονα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η περιοχή διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες με πρόγραμμα και στοχευμένες ενέργειες θα αξιοποιηθούν στο έπακρο.