Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Emea.gr] Λήμνος: δεσμεύσεις για αντικατάσταση του Aqua Maria
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Για την προώθηση νομοθετικής τροπολογίας, ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση που "καταδίκαζε" τη Λήμνο να εξυπηρετείται από πλοία 4ης κατηγορίας, δεσμεύθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων σε διακομματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ζητούν την άμεση αντικατάσταση του πλοίου Aqua Maria.

Επίσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου να αντικαταστήσει το "Aqua Maria" και η εταιρεία θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Λήμνου.

Σήμερα και στη συνέχεια της πρωινής κινητοποίησης στο λιμάνι της Μύρινας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής, όπου ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ενημέρωσε για τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα το τριήμερο στην Αθήνα και λήφθηκαν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις κλιμάκωσης του Αγώνα της Λήμνου, καθώς, όπως αποφασίστηκε, οι κινητοποιήσεις της Λήμνου συνεχίζονται.

Ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε "Είμαι πραγματικά περήφανος που είμαι Δήμαρχος ενός τόπου που ξέρει να αγωνίζεται. Ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτοι καρποί των προσπαθειών μας. Στην διακομματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τη νομοθετική τροπολογία, ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση που "καταδίκαζε" το νησί μας να εξυπηρετείται από πλοία 4ης κατηγορίας, ενώ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, έχει ήδη ζητήσει από τη Ν.Ε.Λ. να αντικαταστήσει το “Aqua Maria”. Η εταιρεία θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο αγώνας της Λήμνου δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας."