Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newsbomb.gr] Απεργία στο Μετρό Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.

«Μας διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, ξεκινάμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης.

Η απόφαση πάρθηκε στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εργαζομένους να αποφασίζουν την απεργία εναλλάξ ανά ημέρα.
Σε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, που αποφάσισαν μόλις εχθές το βράδυ, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, εάν σήμερα καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα του μηνός Δεκεμβρίου 2011.

Παρά τη διαβεβαίωση της αναδόχου κοινοπραξίας, ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων στα σκάμματα της Αρχαιολογίας, θα καταβληθεί το αργότερο αύριο, οι 600 εργαζόμενοι στις ανασκαφές θα ξεκινήσουν αύριο τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, εάν μέχρι σήμερα Πέμπτη δεν έχουν πιστωθεί οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί με τα οφειλόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr oι εργαζόμενοι αποφάσισαν εναλλάξ απεργίες του επιστημονικού και του εργατοτεχνικού προσωπικού, με την πρώτη 24ωρη να γίνεται από το επιστημονικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η εκ περιτροπής εργασία στα σκάμματα της Αρχαιολογίας και από εβδομάδα οι εργαζόμενοι επανέρχονται σε κανονική εργασία καθώς ανοίγει πάλι , το εργοτάξιο στο Σταθμό «Βενιζέλου», με την ολοκλήρωση των εργασιών αντιστήριξης της εκσκαφής του σκάμματος.