Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newscode.gr] Στην τελική ευθεία η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διακομματικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ακτοπλοΐα.

Ακόμα τόνισε ότι θα επιταχύνει τις απαραίτητες αποφάσεις για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης. Αναφορικά με τα θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας, πάγιο αίτημα της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε εκδήλωση στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά έκανε λόγο για σταδιακή διαμόρφωση συναίνεσης προς αυτή την κατεύθυνση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα τα μηνύματα από την πολιτική ηγεσία, από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσή του με το Λιμενικό».

Υπενθυμίζεται πως το λιμενικό υπάγεται σήμερα στο υπουργείο προστασίας του πολίτη υπό τον Χρήστο Παπουτσή. Το τελευταίο διάστημα, τόσο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και άλλα θεσμικά όργανα της ναυτιλίας έχουν κάνει αλλεπάλληλες επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας τονίζοντας -όπως ολόκληρη την τελευταία διετία- την ανάγκη να υπάρξει και πάλι ένας υπουργικός φορέας για την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας. Στην εκδήλωση στη Ναυτιλιακή Λέσχη, παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε πως έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, τη δημιουργία υπουργείου Άδηλων Πόρων που θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για ναυτιλία, τουρισμό και απόδημο ελληνισμό.

Για το καμποτάζ και την πλήρη άρση του ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η νομοθετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Την ίδια εβδομάδα θα γίνει εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και η σύγκλιση διακομματικής ώστε να γίνουν εισηγήσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ακτοπλοΐας, όπου οι σωρευμένες ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων και η άνοδος των τιμών των καυσίμων έχουν γονατίσει τη βιομηχανία. Αγκάθια εδώ είναι η σύνθεση των πληρωμάτων οι υψηλοί φόροι και τα προβληματικά δρομολόγια που είναι πλέον η πλειοψηφία.