Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Dete.gr] ΜΠΕΚΙΡΗΣ: Παρέμβαση για τις αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την προστασία των πολιτών οι οποίοι διέρχονται από τις φυλασσόμενες διαβάσεις του ΟΣΕ, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων .
Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει ότι, το σύστημα των αυτόματων διαβάσεων του ΟΣΕ είναι αναξιόπιστο και επικίνδυνο με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι πολίτες να κινδυνεύουν κατά την διέλευση τους.

Ο κ. Μπεκίρης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά την άμεση συντήρηση του δικτύου ώστε να καταστεί αξιόπιστο και να σταματήσει η διέλευση πεζών και τροχοφόρων να είναι «Ρώσικη Ρουλέτα».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Αναξιόπιστο φαίνεται πως είναι το σύστημα των αυτόματων διαβάσεων του ΟΣΕ, από την Πάτρα έως τον Άγιο Βασίλη, διαδρομή στην οποία εκτελούνται τα δρομολόγια του δημοφιλούς προαστιακού. Οι συχνές βλάβες στο σιδηροδρομικό δίκτυο που σημειώνονται τελευταία, έχουν ως αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η λειτουργία του προαστιακού. Επανειλημμένως έχει διαπιστωθεί ότι οι μπάρες, είτε δεν πέφτουν καθόλου είτε πέφτουν σε ακανόνιστους χρόνους. Συγκεκριμένα: Οι μπάρες μονίμως δεν πέφτουν στη διασταύρωση πριν τον Άγιο Βασίλη. Κατά περίπτωση δεν πέφτουν στην περιοχή του Ρίου στο ύψος της Ηρώων Πολυτεχνείου. Παραμένουν κατεβασμένες για περισσότερη ώρα απ' ό,τι χρειάζεται στη διάβαση του Καστελλόκαμπου, με αποτέλεσμα οδηγοί και πεζοί να χάνουν την υπομονή τους και να διέρχονται από τη σιδηροδρομική γραμμή, ή αργούν να ανέβουν στη φυλασσόμενη διάβαση στο Ρίο. Οι περιπτώσεις είναι ενδεικτικές και δεν αποκλείεται να υπάρχουν αρκετές ακόμη.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες γραμμές και διέρχεται από τον αστικό ιστό της Πάτρας και διασταυρώνεται με IX, λεωφορεία, σχολικά, φορτηγά, δίτροχα και πεζούς οι οποίοι επί της ουσίας διέρχονται με δική τους ευθύνη, αφού η λειτουργία του δικτύου δεν εγγυάται την ασφάλεια, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός: 1.Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την σωστή λειτουργία του δικτύου, ώστε να σταματήσει να είναι επικίνδυνη η διέλευση από τις «φυλασσόμενες» διαβάσεις του ΟΣΕ;»