Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημερησία] Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για άδειες ταξί στην Ελλάδα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«Καταστροφή και ταφόπλακα όχι μόνο για τις ελληνικές, αλλά και για τις ευρωπαϊκές μεταφορές, θα αποτελέσει πιθανή υιοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών των απαιτήσεων της τρόικας να χορηγούνται άδειες μεταφορών όχι μόνο σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε κατοίκους τρίτων χωρών».

Τα παραπάνω τονίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα ζητάει να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις που αφορούν στην χορήγηση αδειών.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, ήδη Τούρκοι μεταφορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ιδρύσουν εταιρίες στην Κομοτηνή εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο Απόστολος Κενανίδης «είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι έχουν άριστη πληροφόρηση εδώ και καιρό και δείχνουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να εκμεταλλευτούν την «ευκαιρία» που πιθανόν τους δοθεί από το την ελληνική πολιτεία».

Ο Απόστολος Κενανίδης καλεί τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη να παραμείνει αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις και να μην επιτρέψει την υιοθέτηση μίας τέτοιας πρότασης η οποία θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωπαϊκή, αφού κάτι τέτοιο θα ανοίξει «κερκόπορτα» στους Τούρκους συναδέλφους για είσοδό τους στην ΕΕ από την πίσω πόρτα.