Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Το Βήμα] Σάμος: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τα προβλήματα του νομού


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι της Σάμου, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νομού σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες και την παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους με την κατάργηση δημοσίων φορέων.

Μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Καρλοβάσου και την επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ Καρλοβάσου, αλλά και την παραμονή μίας αεροπορικής εταιρείας στη σύνδεση με την Αθήνα και την αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» με το πλοίο «Ιεράπετρα», οι φορείς της Σάμου αποφάσισαν να κηρύξουν πανσαμιακή 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στη ΔΟΥ Σάμου, ενώ σήμερα Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου θα προσεγγίσει το πλοίο «Ιεράπετρα» και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στο λιμάνι Σάμου.

Κλειστές παραμένουν και τις δύο ημέρες οι υπηρεσίες του δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας, του Επιμελητηρίου καθώς και τα καταστήματα του Καρλοβάσου. Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο, ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σάμου και ο Σύλλογος Αλιέων Καρλοβάσου.

Στον καταπέλτη του «Ιεράπετρα» , μπλοκάροντας για ώρες τη διαδικασία φόρτωσης, βρέθηκαν ξανά κάτοικοι της Ικαρίας, των Φούρνων και της Σάμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων τους για νέα διαμαρτυρία απέναντι στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.