Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Newsbeast.gr] Διαμαρτυρίες στη Λήμνο για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Οι κάτοικοι ζητούν τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους είναι οι κάτοικοι της Λήμνου, ζητώντας να δρομολογηθούν σύγχρονα πλοία που θα συνδέουν το νησί με τον κορμό της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν φορείς και κάτοικοι της Λήμνου διαμαρτύρονται για την ποιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Η Λήμνος λέει: Φτάνει πια. Δεν ζητάμε υπερβολές. Ζητάμε ένα αξιοπρεπές καράβι για το νησί μας. Ζητάμε η Πολιτεία-επιτέλους- να μη μας βάζει στο περιθώριο. Μας αρκεί που είμαστε στη μεθόριο».

Στην ανακοίνωσή τους, ο δήμος και οι φορείς του νησιού απαιτούν από την Πολιτεία ισονομία και δικαιοσύνη, αλλά και άμεση και υπεύθυνη απάντηση στα αιτήματά τους. Απαιτούν, λένε, από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη να μην υπογράψει την απόφαση παράτασης παραμονής του πλοίου «Aqua Maria» και να ανοίξει άμεσα τη διαδικασία τροποποίησης της σύμβασης, ώστε, όπως τονίζουν, να δρομολογηθούν σύγχρονα πλοία για το νησί.

Ας σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, των στελεχών της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νησιού, αποφασίστηκε, την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιανουαρίου- οπότε λήγει η νέα παράταση δρομολόγησης του ανωτέρω πλοίου που συνδέει το νησί με τον κορμό της Ελλάδας- να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να «αποχαιρετήσουν» το πλοίο και να μην το ξαναδεχθούν στη Λήμνο.
Εκατοντάδες άτομα, μεταξύ τους και οι τοπικές Αρχές, παρεμπόδισαν το Aqua Maria να δέσει στη Μύρινα, διαμαρτυρόμενοι για την δρομολόγηση παλιών και μικρών πλοίων στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Μύρινας, με κεντρικό σύνθημα το «η Λήμνος αποχαιρετά το πλοίο Aqua Maria» και κουνώντας άσπρα μαντήλια υπό τη συνοδεία μουσικής.

Παρόντες ήταν τόσο ο δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσο και εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου και άλλοι τοπικοί φορείς.

«Ο λαός της Λήμνου "αποχαιρέτησε" σήμερα το Aqua Maria, το 40χρονο σαπιοκάραβο που ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας», δήλωσε εμφατικά στο ΑΠΕ ο κ.Χατζηδιαμαντής.

Διεκδικούμε το αυτονόητο και «απαιτούμε από τον υφυπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ένα καράβι για τη Λήμνο. Ένα καράβι που θα ανταποκρίνεται, έστω στοιχειωδώς, στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας».

Προηγήθηκε η απόφαση Γεωργιάδη για παράταση της δρομολόγησης του πλοίου μέχρι 31 Μαρτίου 2012 στο δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Καβάλα.

«Εφαρμόστε, επιτέλους, τις συμβάσεις που υπογράψατε, τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας, σεβαστείτε τα χρήματα των φορολογούμενων και τηρήστε τις επιταγές του Συντάγματος για την ισονομία των νησιωτών. Η Λήμνος δεν επαιτεί. Απαιτεί και διεκδικεί το δίκαιο της», τονίζει ο κ. Χατζηδιαμαντής.