Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Κρήτη: μελέτη για τη σύνδεση Ηρακλείου-Χερσονήσου με ελαφρύ τρένο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Επιστρέφει το...τραμ (ως σκέψη) για το Ηράκλειο; Όχι ακριβώς, αλλά οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χερσονήσου συζήτησαν και θα αναθέσουν μελέτη σκοπιμότητας για να διαπιστώσουν εάν μπορέσουν να δρομολογήσουν στις τουριστικές τους περιοχές ένα μέσο σταθερής τροχιάς!

«Είναι μια ιδέα που την έχουμε εδώ και δύο τρία χρόνια. Δεν είναι φυσικά τραμ. Είναι ένας τύπος τρένου που θα κινείται επί 24ωρου βάσεως σε περιοχές με τουρισμό τις οποίες εμείς θα επιλέξουμε!» τόνισε ο κ.Κουράκης ο οποίος μαζί με τον κ.Δοξαστάκη έχουν ήδη σκεφτεί τη σύνδεση της πόλης του Ηρακλείου (αεροδρόμιο, λιμάνι, μουσείο, Κνωσός) με την ευρύτερη τουριστική ζώνη) της Χερσονήσου.

«Η μελέτη που θα αναθέσουμε θα μας δείξει το πώς και το τι» λέει ο δήμαρχος Ηρακλείου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι με τον κ.Δοξαστάκη αποφάσισαν να αναθέσουν μια μελέτη που θα δείξει και την σκοπιμότητα και το κόστος. Βέβαια δεν...τρελάθηκαν οι δήμαρχοι να ζητούν πολυτέλειες με μέσα σταθερής τροχιάς, τώρα που δεν υπάρχει... σάλιο στα δημόσια ταμεία.

"Είναι κάτι που έχουμε καταρχήν ερευνήσει και φαίνεται πως χρηματοδοτείται σχεδόν στο σύνολό του από την Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε ο δήμαρχος που επεσήμανε πως ανάλογα μέσα έχουν δρομολογηθεί σε πολλές πόλεις του εξωτερικού με επιτυχία.

"Θέλουμε να συνδέσουμε την πόλη με την Χερσόνησο και τα σημεία κλειδιά για τον τουρισμό μας. Να ξέρει ο τουρίστας ότι στα βασικά μπορεί να κινηθεί άμεσα. Και δεν θα το κάνουμε μόνοι μας" αναφέρει ο κ.Κουράκης για να εξηγήσει ότι σε αυτή την πρωτοβουλία δεν θα είναι μόνη της η Αυτοδιοίκηση. "Θα καλέσουμε τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, των ταξί, τους τουριστικούς παράγοντες να συμμετάσχουν" λέει.

ΠΑΤΡΙΣ