Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Πρώτο Θέμα] Ο ΟΣΕ βάζει τέλος στις λεηλασίες υλικών στον Έβρο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Θα εκποιήσει 18 χιλιάδες τόνους σιδηρικών για δικό του όφελος

Χωρίς… δουλειά θα μείνουν οι συμμορίες τσιγγάνων και Βουλγάρων «κυνηγών» μετάλλων, που λεηλατούσαν τα άχρηστα υλικά του ΟΣΕ στον Έβρο! Ο οργανισμός βάζει οριστικό τέλος στο πλιάτσικο, εκποιώντας 18 χιλιάδες τόνους σιδηρικών από τα οποία φιλοδοξεί να κερδίσει γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό που έκαναν ως τώρα παράνομα οι «κυνηγοί» για την τσέπη τους, θα το κάνει νόμιμα ο ΟΣΕ για την… δική του, με την δημοπρασία που θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου! Οι εταιρείες που εμπορεύονται σκραπ, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν 17.880.662 κιλά μετάλλων από παλιές σιδηροδρομικές γραμμές και στρωτήρες που ήταν άχρηστες μετά την αντικατάσταση του δικτύου και επί χρόνια έμεναν πεταμένα κατά μήκος της νέας γραμμής με αποτέλεσμα να γίνονται λεία των συμμοριών.

Άλλοι δυο «κυνηγοί» μετάλλων συνελήφθησαν στις Σέρρες. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 22 και 20 χρόνων, που έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα του Σταθμού Γεωργικού Εφοδιασμού όταν επιχείρησαν να κλέψουν παλιά σίδερα από τις εγκαταστάσεις του στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών- Νιγρίτας. Ο φύλακας ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τσάκωσαν τους δράστες πριν απομακρυνθούν.

Όμως, οι συμμορίες «κυνηγών» κλέβουν μέταλλα, όπου και αν βρίσκονται αυτά. Τελευταίος τους στόχος, στα Λεχαινά Ηλείας, ήταν η… κεραία του ασύρματου Ίντερνετ που είχε τοποθετήσει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης πριν από ένα χρόνο! Οι δράστες τρύπωσαν στο τριώροφο κτίριο όπου ήταν εγκατεστημένη η κεραία χωρίς να αφήσουν ίχνη παραβίασης, ανέβηκαν στην ταράτσα και την «ξήλωσαν» χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

Χάλκινα αντικείμενα και εργαλεία συνολικής αξίας 2.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από την αποθήκη ενός 49χρονου στην αγροτική περιοχή «Βαριά» της Καλλονής Λέσβου, παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου.