Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Aκόμα ανοιχτός ο διαγωνισμός για το έργο της Β` φάσης στο Θριάσιο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο της Β` φάσης του Θριάσιου Πεδίου και την κατασκευή του σταθμού ΖΕΦΥΡΙ. Το έργο προϋπολογισμού 122.193.000 ευρώ προκάλεσε τη συμμετοχή όλων των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Εκεί ύστερα από την πρώτη «ανάγνωση» των φακέλων των υποψηφίων προέκυψε μειοδότης η Κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΘΕΜΕΛΗ. Η ιστορία έχει συνέχεια γιατί κατά την εξέταση των φακέλων με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα αποκλείστηκε όχι μόνο η παραπάνω Κοινοπραξία αλλά και οι επόμενοι δύο συμμετέχοντες ΑΕΓΕΚ και J&P ΑΒΑΞ.

Μετά από αυτή την ανατροπή ο μέχρι σήμερα μειοδότης (βάσει της κατάταξης και της προσφοράς) είναι η εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα της ΕΡΓΟΣΕ μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα κατάληξη στον διαγωνισμό και πως η διαδικασία του διαγωνισμού είναι ακόμα εν ισχύ.

Ο λόγος είναι το θέμα που υπάρχει με το Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ, θέμα που έχει καθυστερήσει και άλλα δημοπρατηθέντα έργα όπως την εργολαβία Διακοπτό-Ελαιώνας που μόλις πριν λίγες μέρες πήγε στην Βουλή για κύρωση.

Σύμφωνα με την διαδικασία όταν αυτή ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής της β` λειτουργικής φάσης του Θριασίου και η κατασκευή του σταθμού ΖΕΦΥΡΙ θα υπογραφεί και ο χρόνος υλοποίησης έχει υπολογιστεί σε 36 μήνες (3 χρόνια).

Πλέον περιμένουμε από την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό που δεν είναι απίθανο να κρύβει άλλες εκπλήξεις καθώς με ανοιχτή την διαδικασία και τον έλεγχο των φακέλων όλα είναι πιθανά. Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για το αποτέλεσμα της δημοπράτησης.