Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Τα Νέα] Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα και το οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Δεμένα είναι τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ενώ η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα στη Βόρεια Ελλάδα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο. Χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ και στην Αττική ενώ η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από αύριο το βράδυ και κυρίως την παραμονή των Χριστουγέννων.

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλα τα πελάγη της χώρας.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου προς νησιά του Αιγαίου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και δεν λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή, από το Πέραμα στα Παλούκια Σαλαμίνας.

Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές

Απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου - Καβάλας, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Πάτρας.

Προβλήματα στις μετακινήσεις προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Αυξημένη είναι η κίνηση σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου λόγω της βροχόπτωσης.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις περισσότερες ορεινές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης και των Γρεβενών με τον υδράργυρο να έχει πέσει τις νυχτερινές ώρες κάτω από το μηδέν.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και γύρω από τη Θεσσαλονίκη, σε περιοχές με υψόμετρο (Χορτιάτης, Περιστερά, Λιβάδι, Ασσηρος κ.ά.).

Στην πόλη βρέχει τις τελευταίες ώρες ενώ η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει αισθητά. Κλειστός είναι για τα αυτοκίνητα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Επιπλέον, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμάκτσαλαν στο όρος Βόρας, Σέλι και 3-5 Πηγάδια.

Εξάλλου, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Από τη νύχτα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά και της Αττικής ενώ λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει τα σχολεία στο Καρπενήσι, και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αύριο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Μεθαύριο, Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.