Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ναυτεμπορική] Γαλλία: σε επιφυλακή οι αρχές λόγω απεργίας στα αεροδρόμια
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε επιφυλακή είναι οι γαλλικές αρχές προκειμένου η απεργία των υπαλλήλων ασφαλείας στα αεροδρόμια να μην οδηγήσει σε παράλυση των αεροπορικών συγκοινωνιών ενόψει της κορύφωσης της εορταστικής περιόδου.

«Αν η απεργία συνεχιστεί, η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριάνι.

Ήδη περίπου 400 αστυνομικοί είναι σε ετοιμότητα μετά την αποτυχία των συνομιλιών με τα σωματεία των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίοι απειλούν να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα στα περιφερειακά αεροδρόμια (όπως πχ της Λυών) επεκτείνοντάς τις και στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας όπως το Charles de Gaulle και το αεροδρόμιο της Νίκαιας.

Ο Ανρί Γκουαϊνό, σύμβουλος του προέδρου Σαρκοζί, προειδοποίησε από την πλευρά του, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνουν όμηροι κανενός οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων, εκτιμώντας παράλληλα πως δεν υπάρχει τίποτε κακό με την ανάπτυξη αστυνομικών στα αεροδρόμια, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους απεργούς.

Όπως είπε ο ίδιος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα στις πτήσεις της Τετάρτης, εκτός από κάποιες μικρές καθυστερήσεις.