Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Θερμό επεισόδιο για ανασφάλιστο σχολικό λεωφορείο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Δικογραφία σε βάρος του δημάρχου Αστερουσίων στην Κρήτη

Ένταση προκλήθηκε χθες στην Κρήτη όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές του δημοτικού στην περιοχή του Χάρδακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Πύργου κλήθηκαν εγγράφως να ελέγξουν τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους μικρούς μαθητές σε σχολική εκδρομή. Όπως αναφέρεται, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν παραβάσεις του ΚΟΚ και συγκεκριμένα ότι τα λεωφορεία δεν είχαν ασφαλιστήρια και δεν είχαν περάσει από το ΚΤΕΟ.

Έτσι ακινητοποίησαν τα δύο οχήματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» και προχώρησαν στην αφαίρεση των πινακίδων. Την εξέλιξη αυτή έμαθε ο δήμαρχος Αστερουσίων Αρχανών Ρούσσος Κυπριωτάκης, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την διαδικασία αφαίρεσης των πινακίδων, θεωρώντας ότι δεν ήταν σωστό να αφήσουν τα παιδιά στη μέση του δρόμου.

Με βάση τις ένορκες καταθέσεις των αστυνομικών, ο κ. Κυπριωτάκης φέρεται να απώθησε έναν αστυνομικό, αρπάζοντας μία από τις πινακίδες. Όταν αστυνομικός τον κάλεσε να επιστρέψει την πινακίδα, ο δήμαρχος φέρεται να του είπε: «έλα να με συλλάβεις για να την πάρεις».

«Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ασφάλειας των οχημάτων και αυτό θέλω να το τονίσετε. Δεν απώθησα κανένα, ύψωσα μόνο τον τόνο της φωνής μου. Δεν ανέχομαι από κανένα νουθεσίες για ζητήματα που προασπιζόμαστε όπως είναι η ασφάλεια των παιδιών. Και ήρθαν πέντε αστυνομικοί του ΤΑΕ να με συλλάβουν στο πρώην Δημαρχείο του Πύργου. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Εγώ αγωνιούσα να μην μείνουν στο δρόμο 120 παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται. Η σχολική εκδρομή θα γινόταν στο ενδιάμεσο της πρωινής και μεσημεριανής μεταφοράς των μαθητών. Με την ακινητοποίηση των λεωφορείων, ποιος θα πήγαινε τόσους μαθητές στα σπίτια τους;» είπε ο κ. Κυπριωτάκης.