Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Η Έρευνα] Εκτός λειτουργίας οι μπάρες του ΟΣΕ στο Κηπάκι
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Εκτός λειτουργίας βρίσκονται οι μπάρες του ΟΣΕ στη διάβαση στο Κηπάκι, μετά από κλοπή καλωδίων που επηρέασε τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον σταθμάρχη Καλαμπάκας (καθώς στα Τρίκαλα πλέον δεν υπάρχει) μας επιβεβαίωσε το γεγονός, τονίζοντάς πως πριν λίγο καιρό ξηλώθηκαν καλώδια από τη σιδηροδρομική γραμμή, κάτι που επηρέασε την λειτουργία των μπαρών σε τρεις διαβάσεις. Μόλις, έγινε αντιληπτό το γεγονός οι τεχνικοί του ΟΣΕ αποκατέστησαν άμεσα τη λειτουργία στις δύο διαβάσεις, αλλά λόγω έλλειψης υλικών δεν μπόρεσε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και στη διάβαση του Κηπακίου. Πάντως, σύμφωνα με τον σταθμάρχη, τα υλικά έχουν παραγγελθεί και πρόκειται να φτάσουν άμεσα, ώστε να λυθεί και αυτό το πρόβλημα.

Αυτό που υπογράμμισε, πάντως, είναι πως από την πρώτη στιγμή, τοποθετήθηκε από τον ΟΣΕ άτομο στη συγκεκριμένη διάβαση που υπάρχει ακόμη το πρόβλημα, έτσι ώστε να διακόπτει την κυκλοφορία όταν περνά τρένο. Άλλωστε, σύμφωνα και με πολίτες που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, το τρένο κινείται πολύ πιο αργά από την στιγμή που παρατηρήθηκε το πρόβλημα.

Όσο για τους λόγους της κλοπής, μάλλον, έχουν να κάνουν με το χαλκό που βρίσκεται μέσα στα καλώδια, κάτι που έχει παρατηρηθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.