Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Πρώτο Θέμα] Καταδίωξη για «κυνηγούς» χαλκού που ρήμαζαν τον ΟΣΕ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, όταν ένα ύποπτο αυτοκίνητο που του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο στην παλιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Θεσσαλονίκης συνέχισε την πορεία του και, κατά την διάρκεια της καταδίωξης, συγκρούστηκε με δυο σταθμευμένα οχήματα! Όπως αποδείχθηκε, οι δυο επιβάτες του ήταν «κυνηγοί» χαλκού που είχαν ρημάξει το δίκτυο του ΟΣΕ!

Μετά την περιπετειώδη καταδίωξη και τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στον Ακροπόταμο και οι επιβάτες του συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Κιλκίς. Πρόκειται για έναν 41χρονο Έλληνα και έναν 18χρονο Αλβανό, που μετέφεραν τρία τσουβάλια με απογυμνωμένα καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 140 κιλών τα οποία είχαν ξηλώσει το προηγούμενο βράδυ από τις γραμμές του ΟΣΕ στην αγροτική περιοχή του Αξιοχωρίου στο Κιλκίς! Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Με καλώδια χαλκού βάρους 50 κιλών, τα οποία είχαν αρπάξει από την αποθήκη ενός αγροκτήματος στην περιοχή Τιγκάκι της Κω, συνελήφθησαν δυο τσιγγάνοι από άνδρες της Ασφάλειας. Ένας γείτονας που τους είχε δει να τα φορτώνουν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, ειδοποίησε την Αστυνομία άνδρες της οποίας τους πρόλαβαν πριν απομακρυνθούν.

Τέσσερις Ρουμάνοι «κυνηγοί» χαλκού τρύπωσαν στις εγκαταστάσεις μιας βιομηχανίας στη Λάρισα και αποπειράθηκαν να κλέψουν καλώδια. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που ειδοποίησε την Αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 43χρονο Ρουμάνο, ενώ άλλοι τρεις συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.