Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsBeast.gr] Επενδύσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ενδιαφέρον δείχνουν δύο εταιρείες low cost για πτήσεις στο αεροδρόμιο

Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να γίνει διεθνής προορισμός κι αναγνωρίσιμο brand name δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας, προσθέτοντας ότι στόχος δεν είναι ο μαζικός τουρισμός, αλλά ο στοχευμένος ποιοτικός τουρισμός και προς επίτευξη αυτού κινείται η περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, δύο εταιρείες low cost, η Easy Jet και η Ryan Air.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις που γίνονται στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα φτάσουν τα 15 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και τόνισε πως σε καλό δρόμο βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Τρίπολης προκειμένου να γίνει αμιγές low cost.

Συγκεκριμένα είπε ότι ολοκληρώνεται σύντομα η ωρίμανση της μελέτης, ενώ υπάρχει και η έγκριση του υπουργείου Άμυνας για λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου κι ως πολιτικό και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η λειτουργία και των δύο αεροδρομίων στην περιφέρεια δεν θα είναι ανταγωνιστική, αλλά το ένα θα δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική και για το άλλο.