Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Χίος: μέσα στο Δεκέμβρη η μελέτη για την αναβάθμιση του αεροδρομίου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το Δεκέμβριο του 2011 προσδιορίζει ως νέο χρόνο ολοκλήρωσης της μελέτης για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με απάντησή του σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη.

Όπως σημειώνει ο κ. Μουσουρούλης επανήλθε στο θέμα, με νέα ερώτησή του στις 14 Οκτωβρίου, αφού παρήλθε ο Σεπτέμβρης όπου ήταν η προηγούμενη υπόσχεση για ολοκλήρωση της μελέτης. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών το κόστος του έργου εξακολουθεί να ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ , ο σχετικός διαγωνισμός πρόκειται να γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και η μελέτη περιλαμβάνει την επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του κτιρίου αφίξεων - αναχωρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς γειτονικών χώρων που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν, προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάταξη των υφιστάμενων χώρων και σε βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.