Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ζούγκλα] Βουλγαρία: Απεργίες διαρκείας από τους σιδηροδρομικούς
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις επ’ αόριστον προχωρούν οι σιδηροδρομικοί στη Βουλγαρία, από την ερχόμενη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον δημόσιο οργανισμό «Βουλγαρικοί Κρατικοί Σιδηρόδρομοι (BDJ)», ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου του Πέταρ Μπούνεφ, ότι η κινητοποίηση αυτή είναι επιβεβλημένη, εξαιτίας των σχεδίων της διοίκησης του οργανισμού- μεταξύ άλλων- για την απόλυση δύο χιλιάδων μελών του προσωπικού.

Τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η διοίκηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα επηρεάσουν αρνητικά κι όχι θετικά τις προσδοκίες για εξυγίανση του προβληματικού δημόσιου οργανισμού, προκαλώντας σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνηση του πληθυσμού, μεγάλος μέρος του οποίου χρησιμοποιεί καθημερινά το τρένο για τη μετακίνησή του για δουλειά σε άλλη πόλη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης δεν θα κινείται κανένα τρένο στη χώρα, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των κρατικών σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Βλαντιμίροφ κατηγόρησε, σήμερα, από τηλεοράσεως, τα συνδικάτα, ότι «θέλουν να κάνουν κουμάντο στους πάντες στην εταιρεία, ενώ δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τη μοίρα της».