Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsIt.gr] Μαθητής σε αμοκ τραυμάτισε με σπαθί 4 άτομα μέσα στο σχολείο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
- “Προσπαθούσε να σφάξει όποιον έβλεπε μπροστά του”
- Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Νewsit όσων έζησαν τον τρόμο
- Με το σπαθί στο χέρι εισέβαλε και σε 2ο σχολείο


Οι μαρτυρίες σοκάρουν. Ουσιαστικά από ένα θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε δύο σχολεία.

Όπως είπε στο Newsit ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης ο 18χρονος μαθητής από την Πολωνία ήταν σε κατάσταση αμοκ. Για ώρα κράδαινε ένα σπαθί τύπου “νίντζα” μήκους τουλάχιστον 80 εκατοστών και έβαζε στο στόχαστρο όποιον έμπαινε στο δρόμο του. Ακούστε τι αποκαλύπτει για το περιστατικό.

http://www.youtube.com/watch?v=QxNbeW6pG...ure=colike

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων στο newsit ο μαθητής πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό. Είχε περάσει το σπαθί στην πλάτη του κάτω από το μπουφαν που φορούσε.

Ο πρώτος άνθρωπος που βρήκε στο δρόμο του ήταν ένας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Τον πλησίασε και το ζήτησε επιτακτικά να κατέβει από το μικρό όχημα-σκούπα. Όταν ο υπάλληλος αντέδρασε ο 18χρονος έβγαλε το σπαθί και προσπάθησε να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Ο υπάλληλος του Δήμου κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποφύγει το θανατηφόρο χτύπημα, όμως τραυματίστηκε ελαφρά.

Τότε ο 18χρονος στράφηκε προς το κτήριο του 1ου λυκείου Αμαρουσίου. Οι μαθητές που ήταν στο προαύλιο έχοντας παρακολουθήσει το περιστατικό με τον υπάλληλο του Δήμου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο 18χρονος ανέβηκε στον 2ο όροφο του λυκείου και πήγε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρήκε μπροστά του τον υποδιευθυντή που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο μαθητής σήκωσε το σπαθί και επιχείρησε να χτυπήσει τον καθηγητή και πάλι στοχεύοντας στο κεφάλι.

Τυχερός ο υποδιευθυντής απέφυγε το χτύπημα, αλλά η λάμα του προκάλεσε μια μεγάλη, ευτυχώς όχι βαθιά, χαρακιά στη δεξιά πλευρά του λαιμού του.

Πάντα σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος έστρεψε το ενδιαφέρον του αλλού, κατεβαίνει ξανά στο προαύλιο και πάει στον ιστό της σημαίας. Την κατεβάζει και την πετάει κάτω.

Τότε βλέπει μπροστά του τη φύλακα του σχολείο. Σηκώνει για τρίτη φορά το σπαθί, ξανά στοχεύει στο κεφάλι. Και η γυναίκα όμως στέκεται τυχερή η λάμα τη βρίσκει στο χέρι και δεν την προκαλεί μεγάλο τραύμα.

Ο νεαρός συνεχίζει, βγαίνει από το σχολείο και τρέχει στο απέναντι γυμνάσιο. Στη διαδρομή βρίσκει μπροστά του μια από τις καθαρίστριες του σχολείου, την τραυματίζει και αυτή, ευτυχώς και αυτή η γυναίκα είναι ελαφρά τραυματισμένη, στη συνέχεια μπαίνει στον χώρο του γυμνασίου με το σπαθί στο χέρι και σκορπά και εκεί τον πανικό.

Ανεβαίνει στον 2ο όροφο και πάει και εκεί στον ιστό της σημαίας, την κατεβάζει, βγάζει τη μπλούζα που φορούσε και την τοποθετεί στη θέση της σημαίας.

Κάπου εκεί ο 18χρονος αποφασίζει να σταματήσει, προσπαθεί να διαφύγει ωστόσο οι αστυνομικοί που έχουν στο μεταξύ ειδοποιηθεί από τους καθηγητές φτάνουν και τον συλλαμβάνουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσκομείο η φύλακας και ο υποδιευθυντής του σχολείου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Δημογέροντας "ο 18χρονος μαθητής ήταν ένα παιδί με πολλά προβλήματα και οικογενειακά και ψυχολογικά. Πέρυσι εμεινε στην ίδια τάξη. Του συστήσαμε να παρακολουθηθεί από ψυψολόγο όμως ο 18χρονος δεν παρακολούθησε το πρόγραμμα".

Οι γονείς των μαθητών του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου δηλώνουν έντρομοι και λένε πως αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να συμβεί στο σχολείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ