Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Αεροδρόμια: πρόσκληση υποβολής προσφοράς για 25 επιδοτούμενες γραμμές
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Πρόσκληση υποβολής προσφορών για τις αεροπορικές συνδέσεις που υπάγονται σε καθεστώς επιδότησης από το Ελληνικό Κράτος απεύθυνε το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η δεσμευτική σύμβαση δεν είναι μονοετής όπως άλλες φορές αλλά 4ετής και αφορά 25 αεροπορικές διαδρομές με διάφορα σημεία της χώρας. Κριτήριο επιλογής μεταξύ των αερομεταφορέων, που κρίνεται ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και σύμφωνα με τις επιβληθείσες υποχρεώσεις παροχή των υπηρεσιών για κάθε προκηρυχθείσα γραμμή, είναι το χαμηλότερο αιτούμενο συνολικό οικονομικό αντιστάθμισμα για τη γραμμή αυτή.

Σε περίπτωση ισοδύναμων προσφορών ή προσφορών χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, ως κριτήρια επιλογής μεταξύ αερομεταφορέων για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού, που θα λαμβάνονται υπόψη είναι οι προτεινόμενες τιμές των ναύλων, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων και η συχνότητα δρομολογίων εβδομαδιαίως καθώς και το δίκτυο πωλήσεων, η δυνατότητα σύνδεσης με γραμμές του εξωτερικού, η αξιοπιστία του αερομεταφορέα σε προηγούμενη ανάθεση εκμετάλλευσης γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας και η οικονομική κατάσταση του αερομεταφορέα.

Η σύμβαση θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου 2012 και λήγει σε κάθε περίπτωση, την 31η Μαρτίου 2016. Οι γραμμές που είναι σε καθεστώς επιδότησης και αποτελούν αντικείμενο αυτής της πρόσκλησης υποβολής προσφορών είναι οι παρακάτω:

1. Αθήνας - Αστυπάλαιας
2. Αθήνας - Ικαρίας
3. Αθήνας - Λέρου
4. Αθήνας - Μήλου
5. Θεσσαλονίκης - Σάμου
6. Θεσσαλονίκης - Χίου
7. Λήμνου - Μυτιλήνης - Χίου - Σάμου - Ρόδου
8. Ρόδου - Καρπάθου - Κάσου - Σητείας
9. Αλεξανδρούπολης - Σητείας
10. Ακτίου - Σητείας
11. Αθήνας - Κυθήρων
12. Αθήνας - Νάξου
13. Αθήνας - Πάρου
14. Αθήνας - Καρπάθου
15. Αθήνας - Σητείας
16. Αθήνας - Σκιάθου
17. Θεσσαλονίκης - Κέρκυρας
18. Ρόδου - Κω - Καλύμνου - Λέρου - Αστυπάλαιας
19. Κέρκυρας -Ακτίου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου - Κυθήρων
20. Αθήνας - Καλύμνου
21. Θεσσαλονίκης - Καλαμάτας
22. Αθήνας - Σκύρου
23. Θεσσαλονίκης - Σκύρου
24. Ρόδου - Καστελόριζου
25. Αθήνα-Σύρος