Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [in.gr] Εξετάζεται η ναυτολόγηση ενόπλων για την προστασία των πλοίων από πειρατές
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται η ναυτολόγηση ενόπλων στα πλοία, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά πειρατείας εξετάζουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών χαρακτήρισε ζήτημα εθνικής προτεραιότητας το θέμα της πειρατείας και την εξασφάλιση των ναυτικών.

Τόνισε, επίσης, ότι «στόχος είναι η ελληνική ναυτιλία να παραμείνει πρώτη σε όλο τον πλανήτη, ανταγωνιστική, εξωστρεφής και αποδοτική προς την ελληνική οικονομία».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία της στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ακόμη ότι η ναυτική εκπαίδευση «αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για μας και τον εφοπλιστικό κόσμο» και συμπλήρωσε πως αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται το υπουργείο νέες διατάξεις για την αναβάθμισή της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ.Βενιάμης χαρακτήρισε, με τη σειρά του, χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι τέθηκαν επί τάπητος θέματα που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία.

Επιπλέον επεσήμανε πως στο θέμα της πειρατείας θα πρέπει να δοθεί βάρος καθώς αφορά και την ασφάλεια των πληρωμάτων και σχετικά με τα νομοθετικά μέτρα η ελληνική πλευρά έχει ήδη καθυστερήσει σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.