Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Cretalive.gr] Πλώρη για τον Πειραιά με πλοίο των Μινωϊκών γεμάτο αγροτικά προϊόντα!
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
'Έσπασαν' την απεργία των ναυτεργατών οι αγρότες της Κρήτης που απαίτησαν να 'φορτωθούν' ψυγεία με ευπαθή αγροτικά προϊόντα

[attachment=134]

Πλώρη για τον Πειραιά με πλοίο των Μινωϊκών γεμάτο αγροτικά προϊόντα!

Μπορεί οι ναυτεργάτες, το μεσημέρι του Σαββάτου, να αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο με αποτέλεσμα τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες να παραμείνουν- θεωρητικά τουλάχιστον- δεμένα στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Κυριακής 23/10/2011 μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στις 6 το πρωί, ωστόσο, το πρώτο δρομολόγιο από την περασμένη Δευτέρα έγινε χθες βράδυ με...πρόσχημα ουσιαστικά τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Λύση εδώ και τώρα απαίτησαν οι αγρότες της Κρήτης

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν από τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου, οι αγρότες της Μεσσαράς αλλά και άλλων περιοχών της Κρήτης, βλέποντας τα προϊόντα τους να σαπίζουν, προτού προλάβουν να φτάσουν στις αγορές της κεντρικής Ελλάδας και του εξωτερικού!

Οι αγρότες της περιοχής, με κομβόι έφτασαν από τη Μεσαρά και αλλού στο λιμάνι του ηρακλείου, με στόχο να "φορτωθούν" στα πλοία οι περίπου 80 νταλίκες με περισσότερους από 800 τόνους προϊόντων και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά - παρά την απεργία της ΠΝΟ. Το πλοίο αναχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ υπολογίζεται ότι θα αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά - σε σημείο όμως που δεν αποκαλύπτεται - στις 10 σήμερα το πρωί..


"Δε ζητάμε να σπάσει η απεργία της ΠΝΟ"
- υποστήριξε νωρίτερα ο γραμματέας της ΟΑΣΝΗ, Γ. Ντισπυράκης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή λύση.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο πλοίο 'κόπηκαν' και αρκετά εισιτήρια επιβατών χωρίς να προκληθούν προβλήματα από τους ναυτεργάτες τιυ Ηρακλείου.