Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Cretalive.gr] Το λιμάνι του Ηρακλείου..."κλέβει" πλοία από τον Πειραιά!
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην Κρήτη των διαδηλώσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες τουρίστες που χάρηκαν το κρητικό τοπίο και τα μνημεία. Ναι, υπάρχουν και καλά νέα αφού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σε δύο μέρες βρέθηκαν 5 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα δύο “κλάπηκαν” από τον Πειραιά όπου φοβήθηκαν να δέσουν!

Με κυρίαρχο τη ναυαρχίδα της MSC το περιβόητο “Musica” τα 5 συνολικά πλοία που ήρθαν κι έδεσαν αυτές τις δύο μέρες των απεργιών στο Ηράκλειο έφεραν πάνω από 6000 τουρίστες στην πόλη οι οποίοι έκαναν τη βόλτα τους χωρίς κανένα πρόβλημα αφού είχαν και οδηγίες βέβαια να αποφύγουν τα κρίσιμα σημεία των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων.

Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης από περιέργεια για να δουν τι γίνεται.

“Ναι, όντως είχαμε πολύ κόσμο αυτές τις μέρες κι ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Και θα συμβεί αυτό όλο τον Οκτώβριο μήνα κατά τον οποίο περιμέναμε 32 πλοία και θα έρθουν τελικά 42!”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ.Μπρας που εξηγεί ότι τα πλοία που ήρθαν από τον Πειραιά στο Ηράκλειο δεν ήρθαν τυχαία.

“Επειδή ξέρουμε ότι οι διάφορες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα παίρνουν μεγάλη δημοσιότητα και ορισμένες εταιρείες φοβούνται σπεύδοντας να ακυρώσουν τις κρουαζιέρες εμείς δράσαμε άμεσα. Ειδοποιήσαμε τις εταιρείες εγκαίρως ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο έχουν σκοπό να ακυρώσουν ή να μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους από τον Πειραιά να έχουν υπόψιν τους ότι το λιμάνι του Ηρακλείου είναι διαθέσιμο”, αναφέρει ο κ. Μπρας.

Έτσι, δύο εταιρείες με μεγάλα πλοία –το ένα από αυτά το “Musica”- αντέδρασαν άμεσα και απάντησαν θετικά στο μήνυμα του ΟΛΗ λέγοντας ότι θα στείλουν τον κόσμο εδώ…“Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι γίνεται. Πρέπει να αντιδράς αμέσως όπως κάναμε και με την κρίση στη βόρειο Αφρική. Δεν είναι βέβαια το ίδιο, αλλά για να μην χαθούν τα καράβια για την Ελλάδα τους προτείναμε να έρθουν εδώ”, τονίζει ο σύμβουλος.

Με τον τρόπο αυτό βρέθηκαν χθες 4 πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ τα 32 πλοια που είχαν εξαρχής προγραμματίσει να έρθουν εδώ τελικά θα είναι 42 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου!