Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ελευθεροτυπία] Πλοίο μέχρι τον Μάρτιο στις άγονες
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Προσωρινή λύση δόθηκε στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις συμβάσεις των 35 άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Αποφασίστηκε η παράταση και των 35 συμβάσεων, αρχικά για δύο μήνες, μέχρι δηλαδή 31 Δεκεμβρίου και εάν μέχρι τότε δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί, η παράταση θα ισχύσει για άλλους δύο μήνες. Βάσει του νόμου το τετράμηνο αποτελεί τον ανώτερο χρόνο παράτασης μιας σύμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτη ήταν «θυελλώδης», καθώς οι ακτοπλόοι που ήταν παρόντες δεν δέχονταν την παράταση των συμβάσεων και ζητούσαν αύξηση των μισθωμάτων επικαλούμενοι την αύξηση του κόστους λειτουργίας των πλοίων τους, ειδικά μετά την κατακόρυφη και συνεχιζόμενη αύξηση των καυσίμων.

Τελικά η απόφαση για την παράταση ελήφθη ομόφωνα, ενώ εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις για τους διαγωνισμούς της περιόδου 2011-2012. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό ποιες γραμμές από τις 35 θα δημοπρατηθούν για το 2012, καθώς άγνωστο παραμένει πόσα θα είναι τα χρήματα που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών για επιδοτήσεις.

ΧΡ.ΠΑΠ.