Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Serreslife.gr] Νέα γραμμή - δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Για την σύνδεση του κέντρου με την συνοικία ανάμεσα στις οδούς Δημ. Χόνδρου, Ναυάρχου Σαχτούρη.

«Στόχος μας η εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι θα μπορούν να επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο της πόλης εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία. Από την άλλη η χρήση των μέσων αστικής συγκοινωνίας συμβάλει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης, και στην αναβάθμιση των περιβαλλοντικών όρων ζωής στην πόλη μας».

Τα παραπάνω επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Νίκος Στεργίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Βασίλη Κιγινδή, για τη νέα γραμμή-δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ Σερρών που πρόκειται να εγκαινιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος η ευκολότερη μετάβαση από και προς το κέντρο των κατοίκων ή των επισκεπτών της περιοχής στα νοτιοανατολικά της κεντρικής οδού Μεραρχίας.

Ειδικότερα, η νέα γραμμή που «ανοίγει», μετά την σχετική πρόταση-παρέμβαση του ιδίου του Δημάρχου θα εξασφαλίσει την συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου με την συνοικία ανάμεσα στις οδούς Δημ. Χόνδρου, Ναυάρχου Σαχτούρη.

Να σημειωθεί ότι σ’ αυτήν έχουν ανεγερθεί δεκάδες νέες μεγάλες πολυκατοικίες και οι κάτοικοί της αναγκάζονται τώρα να περιμένουν το αστικό λεωφορείο σε στάσεις της οδού Μεραρχίας και της παλιάς περιμετρικής οδού (Θουκιδίδου).

Τα αστικά λεωφορεία θα διατρέχουν (ανά μισή ώρα) την οδό Μεραχίας, θα στρίβουν στην Ναυάρχου Σαχτούρη και θα καταλήγουν στο ΤΕΙ με το αντίτιμο του εισιτηρίου στο 1,10 ευρώ, ενώ γι αυτό μετ’ επιστροφής στα 2,00 ευρώ.