Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Madata.gr] Χωρίς πτήσεις την Τετάρτη και Πέμπτη, 19 - 20 Οκτωβρίου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Χωρίς πτήσεις θα μείνει η χώρα την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από τις 12.01 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Αυτή σημαίνει ότι στην διάρκεια εκείνου του 48ωρου θα μπει λουκέτο στον εναέριο χώρο της χώρας και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση.

Όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές, από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι πτήσεις που μεταφέρουν Αρχηγούς Κρατών και Πρωθυπουργούς, οι πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις, οι πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, οι νοσοκομειακές πτήσεις, οι πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και οι πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

Παράλληλα, οι ελεγκτές συνεχίζουν και την λευκή απεργία τους, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας και μη επιτρέποντας την προσγείωση ή απογείωση αεροσκαφών χωρίς να έχουν περάσει 20 λεπτά από την μία πτήση στην άλλη. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται πολλές και μεγάλες καθυστερήσεις για ακόμα μία ημέρα, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τις τέσσερις ώρες. Συνακόλουθα, εκατοντάδες επιβάτες περιμένουν υπομονετικά εγκλωβισμένοι στο «Ελ. Βενιζέλος» και τα άλλα αεροδρόμια, αφού υπάρχει και η απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ταξί που δεν τους επιτρέπει να κουνηθούν από εκεί.
Αντί για 48ωρη απεργία

Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.