Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [The best] Πάτρα: Απίστευτο… Άγιος Ανδρέας Ριον 2 ώρες με τον… προαστιακό!!!
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αγανάχτηση, βρισιές, απελπισμένοι επιβάτες και σαστισμένοι υπάλληλοι, είναι το σχεδόν καθημερινό σκηνικό που έχει καθιερωθεί πλέον για μεγάλο διάστημα της ημέρας, στον προαστιακό της Πάτρας. Από καιρό το είχαμε επισημάνει, πως οι συγκριμένες δυνατότητες του τρένου, σε συνδυασμό με τον όγκο του μεταφορικού έργου, τις νέες στάσεις, την μεταφορά των φοιτητών και την αποψίλωση του προσωπικού, μαζί με την ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποστήριξης και συρμών, θα προκαλούσε διαλυτικά φαινόμενα στον τοπικό οργανισμό.

Κάναμε λάθος...

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι χαοτικά.

Χθες οι επιβάτες από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα, αφού είδαν το τρένο να φτάνει με είκοσι λεπτά καθυστέρηση λογω των εκατοντάδων επιβατών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν κατά την διαδρομή, διαπίστωσαν ότι θα τους αποβίβαζε στον σταθμό της Πάτρας, για να επιβιβαστούν σε άλλο για τον προορισμό τους.

Όμως παρέμειναν για πάνω από 1,30 ώρα ακινητοποιημένοι και σχεδόν εγκλωβισμένοι μέσα στο κλειστό βαγόνι, αφού το τρένο χάλασε και η προσπάθεια επισκευής η να το τραβήξει άλλο που ήρθε από την Πάτρα, απέτυχε.

Μετά την καθυστέρηση αυτή ήρθε και νέα, όταν φτάνοντας με το εφεδρικό τρένο στην Πάτρα το δρομολόγιο των 12,30 από Άγιο Ανδρέα, σταμάτησε ο συρμός και δεν έφευγε για άγνωστη αίτια.

Η τεράστια καθυστέρηση, η μη ενημέρωση από τους υπευθύνους για τα αίτια και τα ήδη κατεστραμμένα ραντεβού, αλλά και η μη έγκαιρη προσέλευση των επιβατών στην εργασία τους, ανάγκασε πολλούς να βγουν εκτός εαυτού και να εμπλακούν λεκτικά, με τους υπαλλήλους του προαστιακού.

Το κερασάκι στην τούρτα της ταλαιπωρίας όμως μπήκε, όταν το δρομολόγιο των 12,30 έφτασε στο Ρίο περίπου στις 2,30 το μεσημέρι!!!

Εκεί οι επιβάτες του τερματικού σταθμού του Άγιου Βασιλείου διαπίστωσαν, πως δεν θα έφταναν στο χωριό τους οι συρμοί και τότε έγινε… χαμός.

Τελικά επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, τα οποία τους μετέφεραν μέχρι τον Άγιο Βασίλη, αφού χρειάστηκε και η παρέμβαση της Αστυνομίας!!!

Να σημειωθεί, ότι οι αστυνομικοί προ ημερών έκαναν μπλόκο στα λεωφορεία του οργανισμού στην περιοχή του Ρίου και κατέβασαν υπεράριθμους επιβάτες που τους πήγαιναν στο τρένο, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη είναι η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του αστικού ΚΤΕΛ, για την μεταφορά του ΟΣΕ των φοιτητών με λεωφορεία.

Σήμερα και αύριο υπάρχει σε εξέλιξη σύσκεψη στην Αθήνα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και με δεδομένο ότι οι επιβάτες πλέον είναι χιλιάδες καθημερινά, τότε η κατάρρευση του εγχειρήματος είναι δεδομένη.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε ένα μόνο πρωινό δρομολόγιο μετακινήθηκαν πάνω από 400 επιβάτες, όταν ο κανονισμός για την δυναμικότητα μεταφοράς των συρμών σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ξεπερνά τους 220!!!
Ganz Mavag και μετρικά IC χρειάζονται...
Με το τηλέφωνο στο χέρι για την ακύρωση των ραντεβού τους η για την παράκληση προς εργοδότες τους, να τους δικαιολογήσουν την νέα καθυστέρηση, οι επιβάτες του κρισίμου από πλευράς κόσμου δρομολογίου του προαστιακού των οκτώ και δέκα από το Ριο, έζησαν και σήμερα ως ανήμποροι να αντιδράσουν μάρτυρες , την κατάρρευση ενός πολλά υποσχόμενου εγχειρήματος. Για ακόμα μια φορά επικράτησε το χάος, όταν οι δυο συρμοί που έφτασαν στο σταθμό του Ρίου ακινητοποιήθηκαν επί της γραμμής λογω βλάβης.

Στον Άγιο Βασίλη οι επιβάτες μάταια περίμεναν την άφιξη του τρένου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι κάνεις δεν φρόντισε έγκαιρα να τους ενημερώσει , ώστε να αποφασίσουν πως θα πάνε στις δουλειές τους.

Στο Ρίο οι υπάλληλοι και οι τεχνικοί του οργανισμού βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για ανάταξη της βλάβης, τίποτα δεν έγινε.

Η απουσία ενημέρωσης ήταν εμφανής, ο κόσμος κατέκλυσε την αποβάθρα αλλά με την καθυστέρηση, την αβεβαιότητα και τα ανέβα- κατέβα επί των συρμών , που όλο έφευγαν αλλά ποτέ δεν έφυγαν, άρχισαν κατά ομάδες να τηλεφωνούν για να ακυρώσουν ραντεβού, η να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση στην δουλειά τους.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός, αφού κάνεις δεν ενημέρωνε τον κόσμο ποτέ θα έρθει άλλο τρένο, ενώ κάποιοι είχαν ήδη ξεμείνει στο Ριο και δεν μπορούσαν να πάνε στον Άγιο Βασίλη.

Τελικά, μετά από μια και πλέον ώρα εμφανίστηκαν άλλοι τρεις συρμοί, μεταφέροντας όμως εκατοντάδες φοιτητές και επιβάτες, αφού η καθυστέρηση δημιούργησε τεράστιες ουρές στις κατά περιοχή αποβάθρες.

Αμέσως δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο του Ρίου και στην οδό Σωμερσετ , αφού τα πέντε λεωφορεία του ΟΣΕ που περίμεναν δεν επαρκούσαν για την μεταφορά των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

Την ίδια στιγμή, οι επιβάτες για Πάτρα ανεβοκατέβαιναν τους συρμούς, αφού κάνεις δεν τους έλεγε ποιος θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Μετά από νέες διαμαρτυρίες τελικά επιβιβαστήκαν σε ένα εκ των συρμών, που επισκευάστηκε και έφτασαν στον σταθμό της Πάτρας, λίγο μετά τις 9,30 το πρωί!!!

Είναι πλέον κοινή η αίσθηση, ότι ο προαστιακός για λόγους που έχουμε ως άποψη μας εκφράσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, απώλεσε τα βασικότερα προτέρηματα του:

Την αξιοπιστία και την ακρίβεια.

Κάνεις πλέον δεν είναι σίγουρος, ότι με το τρένο θα φτάσει στην ώρα που έχει υπολογίσει στην δουλειά του, στο ραντεβού του, στο σπίτι του.

Αυτό είναι το ρέκβιεμ ενός πολλά υποσχόμενου εγχειρήματος.

Ίσως για τους υπευθύνους, που φαίνεται να τα έχουν… χαμένα σε κάθε πρόβλημα, να μην υπάρχει ακόμα χρόνος για επανασχεδιασμό και ανάκτηση της αξιοπιστίας και της αγάπης του Πατρινού, ο οποίος ανήμπορος και απορημένος βλέπει το τρένο του προαστιακού να μετατρέπεται, σε ένα αργό, βασανιστικό και επαχθές μέσο μεταφοράς.

Άραγε ποιοι φταίνε;